Çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak için Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık” temalı “Lider Çocuk Tarım Kampı” programı düzenlendi.

Bakanlık, her yıl öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla “Lider Çocuk Tarım Kampı” programları gerçekleştiriyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek kamp programının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendiğini dile getiren Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 3 günlük kamp programı düzenledi.

Düzenlenen kamp programına, TPAO 100. Yıl İlkokulunda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi 30 çocuk katıldı. Çocuklar, uzmanlar tarafından çevre konusunda eğitim gördüler.

3 gün süren kamp programında öğrencilere “Sıfır Atık” konusunda çevre bilinci oluşturmak için tişört ve şapka dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait Çiftçi Eğitim Merkezi’nde İl Müdürü Nurettin Kıyas’ın da katılımıyla bir piknik düzenlendi. Piknikte öğrenciler, Çiftçi Eğitim Merkezinin bahçesine çam fidanları dikildi. Son olarak Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli, Çevre Mühendisi Ramazan Alphan tarafından öğrencilere “Çevre ve Sıfır Atık” konusunda eğitim verildi.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öğrencilere katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca, Güneykent Mahallesi'nde bulunan DEM-PLAS  Atık Ayrıştırma-Dönüştürme ve Depolama Tesisi ziyaret edildi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)