Gaziantep'te 3 gün önce adli bir olaya müdahale etmek isteyen polis ile havaya rastgele ateş açan kişiler arasında çıkan çatışmada bir polisin yaralanmasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre vatandaşlar, 2 kişinin havaya ateş açtığını görünce durumu polise bildirmiş ve haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen devriye ekibi, havaya rast gele ateş açan kişilere, silahlarını bırakarak teslim olmaları çağrısında bulunmuştu.

Polisin çağrısına olumsuz yanıt veren, daha sonra yaya olarak kaçmaya başlayan şüpheliler, kaçtıkları esnada polise ateş açmış, polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada polis Mehmet Yılmaz (35), omuzundan vurularak yaralanmıştı.

Olayın ardından şüphelilerden biri yakalanarak gözaltına alınmış, diğer şüpheli ise kaçmıştı. Olayın ardından başlatılan çalışma kapsamında güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, şüphelilerin A.U, B.S, D.P. ve C.A. olduğunu belirledi.

Evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Şehitkâmil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)