Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl "Sıfır Atık" teması ile düzenlendi. Etkinlik sonrası İLKHA’ya konuşan Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Sıfır Atık projesinin bilincinde yetişen yeni bir nesil sahibi olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Siirt merkez Şehit Polis Hayrettin Şişman İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliklerinde geri dönüşümün önemini ve faydaları aktarılıyor.

Kamp süresince çocuklara, "Sıfır Atık Projesi" teması kapsamında; sıfır atık, geri kazanım, belediyeler için sıfır atık konularında bilgiler ve geri dönüşümde kullanılan atıkların ne şekilde ayrıştırıldığı anlatıldı.

Bakanlık tarafından her yıl değişik konu temasıyla "Lider Çocuk Tarım" Kampı" yapıldığını vurgu yapan Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Bakanlığımız her yıl bir konu belirliyor ve bu konu çerçevesinde çocuklarımızı 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle çocuklarımıza tarımı, çevreyi sevdirmek, gıdanın nasıl üretildiğini, hijyeni ve çeşitli konuları öğretiyoruz. Bu şekilde çocukların ileriki hayatlarında güzel bir anı bırakmak istiyoruz. Bu yılın ana teması da Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesidir. Çocuklarımıza sıfır atık konusunda bilgilendirme projesi yapıyoruz. Gıda, ziraat ve veteriner arkadaşlarımız çocuklara açıklamalarda bulundular. Bunun haricinde çocuklarımıza işletmeleri ve çevreyi gezdirdiler. Bu şekilde çocuklarımızı küçük yaşlarda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Çocuklar burada öğrendiklerini kendi arkadaşlarına anlatacaklar. Amacımız mümkün olduğu kadarıyla 'Sıfır Atık' projesinin bilincinde yetişen yeni bir nesil sahibi olmak." dedi.

Öğrencilerden Melike Eral Seven de çevrenin kirletilmemesi ve çöplerin ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması gerektiğini ifade etti. (Murat Orhan- İLKHA)