BURSA-Başörtüsü yasağının MEB yönetmeliği ile resmileşmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.Bursa Mustazaflar Cemiyeti Başkanı İsa Güvendik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir yasağın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Güvendik, resmi olmayan bir yasağın şimdi yönetmeliklerle güvence altına alınmasının 28 Şubat zihniyetinin halen devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Tüm İslami STK`ların üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini ifade eden Güvendik, "Böyle bir yasağın bu topraklarda uygulanamaz olduğunu göstermek lazım." şeklinde konuştu.

 

Başörtüsü İslamın Şiarıdır
Başörtüsünün İslamın şiarı olduğunu söyleyen Güvendik şöyle konuştu: "Eğer bir bölge veya şehirde başörtülü bayanları görebiliyorsanız o şehirde Müslümanların olduğunu anlarsınız haliyle islamın var olduğunu yaşandığını anlarsınız bu da İslamın şiarı yani islamın simgesi olduğunu gösterir.

 

Başörtüsne Gelen Yasakla Allah`ın Emirlerine Savaş Açılmıştır
Allah(CC) Nisa Suresinin 31. Ayetin de başörtüsünü kesin bir şekilde emretmiştir ve bu emre tevil yapılamaz nitekim Rabbimiz Ahzap suresi 36. Ayetinde; "Allah ve Resulü, bir işe hükmetti mi erkek olsun, kadın olsun, hiçbir inananın, o işi istediği gibi yapmakta muhayyer olmasına imkan yoktur ve kim, Allah`a ve Peygamberine isyan ederse gerçekten de apaçık bir sapıklığa düşmüş, sapıtıp gitmiştir" "buyuruyor bu ayetle Nisa Suresi 31. Ayetine hiçbir şekilde tevil yapılamaz bunu yapan Allah(CC) `ın fermanıyla Allah`a ve Peygamberine isyan etmiştir."

 

Engelin kaldırılmasını beklerken böyle bir yasağın gelmesinin yüreklerini burktuğunu ifade eden Eğitimci Abidin Gökhan, "28 Şubatların geri gelmesi bizlerin yüreğini gerçekten çok burktu. Şahsım olarak hükümete hep iyimser baktım belki şartlar daha olgunlaşmamıştır diye yasağın kalkmasına yönelik bir çalışma yapmadıklarını düşünüyordum; ama şimdi görüyorum ki özellikle başötülülerin oylarıyla iktidara gelen bir hükümetin adlığı bu kararın istediğimiz kadar iyimser düşünelim izahı olamaz. Eğer sadece imam hatipliler başörtülü olacaksa bu toplumu ciddi anlamda ikiye böler yani dindar ve dindar olmayan kesim diye ortaya bir çizgi konulmuş olur." dedi. Hükümetten beklentilerinin başörtüsü yasağını kaldırması olduğunu belirten Gökhan, "Müslümanların oylarıyla başa gelen bu hükümettin yaptığı yanlıştan dönmesini bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

 

"Alınan Bu Karar Ne Ülkemize Ne de Halkımıza Hiç Bir Fayda Getirmeyecek"
Daha önce kızını başörtülü olarak okutmak istediği için hapis cezası alan Aziz Kayalık ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Sıkıntımız had safhada, ben de bir öğrenci velisi olarak bu işin iyileştirilmesini beklerken aniden böyle bir kararın alınmasına çok üzüldüm. Bu olayı kınıyorum alınan bu karar ne ülkemize ne da halkımıza hiç bir fayda getirmeyecek. Aksine daha fazla zarar getireceğini düşünüyorum ve hükümetten alınan bu karardan geri adım atmasını bekliyoruz."dedi. (Zeki Aras-İLKHA)