1808: Madrid Fransız egemenliğine karşı ayaklandı. Fransız işgaline karşı Madrid'de başlayan ayaklanma kentin ana meydanı Puerta del Sol'da kanlı bir savaşa dönüştü. Yenilen yüzlerce isyancı aynı gece Grandük Joachim Murat komutasındaki birliklerce Prado caddesinde kitleler halinde kurşuna dizildi

1926: Atlas Okyanusu'nun iki yakası arasında ilk faks mesajı gönderildi. ABD'nin Londra Büyükelçisi Alanson Bigelow Houghton'un, Augustus John tarafından çizilen resmi, Londra'dan New York'taki New York Times bürosuna geçildi.

1945: İtalya'daki Alman işgal birlikleri Müttefik ordularına, Berlin'deki Alman güçleri ise Sovyet Mareşal Jukov'un birliklerine teslim olmaya başladı.

1954: Genel Seçimler yapıldı. Demokrat Parti yine büyük bir performansla oyların % 57.64’ünü alarak hükümet oldu. Seçim sonuçlarına göre  DP: 404, CHP: 30, CMP: 5, Bağımsız: 7 Milletvekili kazandı.

1974: İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden yayaların geçişine izin verildi. Geçiş ücreti 1 lira olarak belirlendi.

1985: İlk Türk 'tüp' bebek, Almanya'da doğdu.

1999: Fazilet Partisi'nden Merve Kavakçı, milletvekili yemin törenine türbanla katıldı. Olay TBMM'de protestolarla karşılandı. Dokunulmazlıkları bulunan milletvekillerine dönemin başbakanı Ecevit hitap ederek ‘bu kadına haddini bildirin’ dedi. Günlerce hatta aylarca gündemden düşmeyen ve Merve Kavakçı’nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle sonuçlanan bu olay Türkiye Cumhuriyetinin aynı zamanda demokrasi karnesi oldu.

2011: Amerika Başkanı Barack Obama, El Kaide hareketi lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'da bir saldırı sırasında öldürüldüğünü açıkladı. Önceleri olayı yalanlayan El-Kaide Hareketi sonraları liderlerinin şehid olduğunu deklere edip intikam yemini ettiler. Usame Bin Ladin'nin hareket tarzı, dünyaca ses getiren eylemleri ve Amerika’yı dize getiren taktikleri ile hafızalarda silinmez bir yer bıraktı. Kendisinden sonra da yaptıklarının etkisinin uzun süre hissedileceği bir lider olan Bin Ladin’in, naaşının nerede olduğu bilinmiyor.