Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı BDP`lilere ait dokunulmazlık dosyalarının TBMM`ye sunulmasına ilişkin, ``Eğer dokunulmazlıkları kaldırılırsa milletvekilliği düşmeyecek. Yargılama ve soruşturma engelleri kalkacak. Bu durum milletvekillerinin yasama faaliyetlerini engellemeyecek`` dedi.

Meclis`te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, bazı BDP`lilere ait dokunulmazlık dosyalarının TBMM Adalet Komisyonu ile Anayasa Komisyonu`ndan oluşacak Karma Komisyon`da ele alınacağını söyledi.

Bozdağ, ``Karma Komisyon, değerlendirmesini yapar ve dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar verirse, Genel Kurul`a gelecek ve Genel Kurul`da oylanacak. Genel Kurul`un kaldırması halinde, dokunulmazlık da kaldırılmış olacak. Tabi bu durumda, sadece dokunulmazlığı kalkan dosyalarla ilgili soruşturma ve kovuşturma yapılabilecek. Onun dışındaki dosyalarla ilgili soruşturma ve kovuşturma söz konusu olmaz`` diye konuştu.

Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği düşmeyeceği için ``Meclis grubu da düşer`` şeklindeki yorumların gerçekçi olmadığına işaret etti.