1566: Kanuni’nin Zigetvar seferi. Avusturya Arşidükü Maksimilyan'ın İstanbul Antlaşması'nı bozması vergisini ödememesi ve Erdel'e girmesi üzerine Kanuni Sultan Süleyman'ın hasta olmasına rağmen son seferi olacak olan Zigetvar Seferine çıkması sonucu gerçekleşen muharebedir. Asıl hedef Viyana olmasına rağmen, Zigetvar Kalesi zorlukla alınmıştır. Bu sefer sırasında Kanuni ölmüştür. Dönemin sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa orduyu yetersiz görüp, kaleyi aldıktan sonra İstanbul'a dönmüştür. Savaşta padişahın öldüğü askerlere söylenmemiştir. Nedeni ise askerlerin moralinin bozulmasını engellemektir.

1889: 1 Mayıs işçilerin ortak bayramı olarak kabul edildi. II. Enternasyonal, 1 Mayıs'ın, bütün dünyada işçilerin birlik ve mücadele günü olmasını kararlaştırdı.

1889: Alman ilaç firması Bayer, halen rağbet gören ve bir çok hastalıkta yan ilaç olarak da kullanılan Aspirini üretti.

1925: Tarihi boyunca statüsü tartışma ve çatışma konusu olan ve bir türlü paylaşılamayan Kıbrıs, İngiltere kolonisi oldu.

1964: Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kuruldu. Özerk olarak kurulmuş olmasına rağmen her devirde hükümetlerin kontrolünde ve güdümünde kaldı.

1977: Kanlı '1 Mayıs'. DİSK'in İstanbul Taksim Meydanı'nda kutladığı '1 Mayıs İşçi Bayramı' sona ermek üzereyken, bazı binaların pencere ve damlarından meçhul kişiler tarafından açılan ateşle kana bulandı. On binlerce kişinin üzerine açılan ateş sonucu çoğu çıkan panik neticesinde ezilerek olmak üzere 34 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Olayla ilgili olarak 350 kişi gözaltına alındı. Susurluk kazasından sonra, 1 Mayıs katliamı sorumlularının da yargılanması için bir kampanya yürütüldüyse de bir sonuç alınamadı. 1 Mayıs 1997'de, 20 yıllık hukuki zamanaşımı süresi doldu.

1980: Mürteza Mutahhari, İranlı Alim, din bilgini, filozof ve siyaset adamı hayatını kaybetti.1976 yılında İmam Humeynî ile görüşmek niyetiyle Irak'a gitti ve devrimin önemli meseleleriyle ilgili istişarede bulundu. İran'a döndükten sonra İran halkını rejime karşı ayaklanmaya ve yürüyüşe davet etmeğe devam eden Mutahharî, İmam'ın sürgünden İran'a dönüşünde karşılama törenlerini organize etti. Devrimden sonra büyük sorumluluklar üslendi, ancak çok geçmeden devrimden bir yıl sonra,1980 yılı 1 Mayıs günü saat 22:20 sularında "Furkan" grubu tarafından suikasta uğradı ve başına isabet eden bir kurşunla şehid oldu.

1984: Devlet Güvenlik Mahkemeleri sekiz ilde göreve başladı. Verdiği olumsuz kararların birçoğu Avrupa mahkemesince Türkiye’nin aleyhinde sonuçlandı.

2002: israil askerleri Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat`ın Ramallah`taki karargahının çevresindeki kuşatmayı kaldırdı.

2003: Bingöl’de 6.4 büyüklüğünde deprem oldu; 176 kişi öldü, 521 kişi yaralandı.

2003: ABD Başkanı Bush, Irak'ta savaşın bittiğini açıkladı. Bush, "Savaşı kazandık, terörle mücadele ise devam ediyor" dedi. Ve bunun ardından halen devam eden ve bir milyon civarında Irak’lının ölümüyle sonuçlanan Irak işgal süreci başladı. Koalisyon güçleri Irak’ta eşine rastlanmamış bir vahşete imza attılar.

2004: Avrupa Birliği, Polonya, Slovenya, Slovakya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya, Letonya, Malta ve Güney Kıbrıs Rum yönetimini saflarına katarak 25 ülkeye ulaştı. AB'nin temellerinin atıldığı 1957'den bu yana bu en önemli genişlemede, AB'nin nüfusu 450 milyona ulaştı.

2010: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 32 yıl aradan sonra ilk kez izinli olarak Taksim Meydanı'nda kutlandı.