Nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan, bütün Müminler ve insanlık için bir rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi olan Ramazan ayı, 6 Mayıs günü başlıyor. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına sayılı günler kalırken, Gaziantep'te tüm camiler temizlenerek, Ramazan ayına hazırlanılıyor.

Kentteki camiler, temizlik çalışmalarıyla Ramazan ayına hazırlanıyor. İslam âlemi için rahmet, bereket ve beraberlik ayı olan, oruç ibadetinin yerine getirildiği on bir ayın sultanı Ramazan ayında, vatandaşların temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için camilerdeki temizlik çalışmaları yoğunlaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Mayıs günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde temizlik çalışması başlatıldı. Bu kapsamda il genelinin yanı sıra Şehitkâmil, Şahinbey, Oğuzeli ve Nizip ilçesinde Ramazan ayına kadar 650 cami temizlenecek.

Bu kapsamda belediye tarafından görevlendirilen ekipler, Ramazan ayında vatandaşların daha temiz bir mekânda ibadetini yerine getirebilmesi için Şehitkâmil ilçesi Haci Nazire Eruslu Camii'nde temizlik çalışmasına başladı. Caminin çevresini ve içerisini ilaçlayan ekipler, şadırvan, abdesthane, kapı, pencere, ayakkabılıklar, mihrap, minber ve vaaz kürsüsüne ilaç sıktı.

Camilerde başlatılan temizlik çalışmaları ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Aksoy, Ramazan ayı öncesi kent genelindeki camilerde temizlik yaptıklarını söyledi.

Aksoy, "Önümüzdeki pazar günü ilk teravihimizi kılarak, pazartesi oruç tutmaya başlayacağız. Biz de her yıl yaptığımız gibi ibadethanelerimiz olan camilerimizde Ramazan öncesi hazırlıklara başladık. Mümin kardeşlerimizin gönül rahatlığıyla ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için hem ilaçlama hem temizlik yapıyoruz. Tabi ki Ramazan ayı günahlarımızdan arınma ayıdır, ama biz de fiziki olarak ibadethanelerimizi ve bedenimizi temizleyip huzurlu bir şekilde Ramazan ayını yaşayacağız. Merkez ilçeler ve Nizip'te olmak üzere 650 camimizin ilaçlaması ve temizliğini gerçekleştireceğiz." dedi.

Haci Nazire Eruslu Camii müezzini Mehmet Kılıç da ce cami cemaatinden Mehmet Ali Özbay, Ramazan ayından önce camilerde yapılan temizlik çalışmalarından memnun olduklarını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)