İran'ı ziyaret eden TCDD Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun ile bir araya gelen İran Demiryolu Şirketi Genel Müdürü Said Resuli, temmuz ayında Tahran-Ankara arasında yolcu taşıyan tren hattının yeniden işlev görmesi için hazır olduklarını belirtti.              

İki ülke arasında tren hattıyla yük taşımacılık hacminin artması gerektiğini ifade eden Resuli, karşılıklı ticareti 500 bin tondan 1 milyon tona çıkarmayı düşündüklerini belirtti.

İran'da Çeşme Süreyya noktası ile Kars tren noktasını bağlamak istediklerini ifade eden Resuli, gelecek ay Tahran'da bu konuyu detaylı görüşmenin yararlı olacağını kaydetti.

TCDD Genel Müdür Yardımsı Ali İhsan Uygun da İran-Türkiye 8. Demiryolu Görüşmelerinden yaptığı memnuniyeti dile getirdi.

İran ve Türkiye'nin aynı coğrafi kaderi paylaşan komşular olduğunu ve iyi anlaşmaları durumunda, İran ve Türkiye halkı için standart yaşam koşulları sağlayabileceklerinin altını çizdi.

İran ve Türkiye'nin demiryolu sektöründe son yıllarda dikkat çeken yatırımlar yaptığını belirten Uygun, "İki ülkenin demiryollarını birbirine yaklaştırabilirsek ekonomik ve sosyal anlamda iyi işbirliğine tanık olabiliriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)