Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerinin öğretmenleri yardımıyla atık malzemelerden hazırladıkları eserleri, düzenlenen "Bilim Şenliği"nde sergilendi. Öğrencileri geleceğe hazırlamak ve bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler öğretmenlerinin yardımıyla atık malzemelerden tasarladıkları uzay mekiği, safari, dinozor fosilleri ve çeşitli buluşları sergiledi.

Okul bahçesinde düzenlenen Bilim Şenliği'nde öğrenciler, kendi deney ve buluşlarını 2 gün boyunca sergileyecek.

Öğrencilerle bir farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Okul Müdürü Orhan Danış, "İnşallah bundan sonraki dönemlerde çalışmalarımızdan daha farklı daha güzel bir şekilde devam eder. Amacımız çocukları geleceğe hazırlamak ve bilimi sevdirmektir." dedi.

"Çocuklarımızın bilim insanı olma yolunda yolunu açmış oluyoruz"   

Öğrencileri bundan sonraki eğitim hayatında karşılaşacakları sorunları şimdiden bertaraf etmek için yapılan bir çalışma olduğunu dile getiren Danış, "Sanırım amacımıza da ulaşmış olduk. Bu tür etkinlikler çocukların gelişimini ve hayallerini geliştirirken bir bilim insanı olma yolunda onların yolunu açmış oluyoruz. Bu bağlamda çok verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Anaokullarının eğitime çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Okula hazırlıktır zaten anaokulları. Daha önce okula gitmek istemeyen ve sorunlar yaşayan çocukların anaokullarında o sorunlardan kurtulduğuna şahit oluyoruz ve anaokulundan ilkokula giden çocukların çok daha hazır gittiğini gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu tür çalışmalar çocuklara bilimi sevdiriyor ve okul sevgisini aşılıyor"

Oğlunun Benham diski ile alakalı arkadaşlarıyla birlikte bir çalışma yaptığını ifade eden velilerden Sedat Aydın, dünyayla alakalı bilimsel çalışmaların yapılıyor olmasının çok faydalı olduğunu söyledi.

Aydın, "Bu tür çalışmaların yapılması, çocuklara bilimi sevdiriyor ve okul sevgisini aşılıyor. Okul müdürünün yapmış olduğu bu tür çalışmaları destekliyoruz. Bu tür bilim çalışmalarının çok önemli faydalarının olduğunu düşünüyor ve devam etmesini de istiyoruz. Selim, daha önce okula çok soğuk davranıyor, okula gelmek istemiyor ve ağlıyordu, ama bu tür çalışmalarla birlikte okula, arkadaşlarına ısındı. Bir şeyler üretme başarısı elde etti. Bu tür çalışmalar çocukların ilkokula hazırlanması noktasında faydalı oluyor." şeklinde konuştu.           

"Bu çalışma çocuğun dünyasına büyük bir etki yarattı"

"Bu tür etkinliklerin yapılmasının çocukların gelişimi, ileriye yönelik güzel şeyler yapması, hayalleri ve geleceği açısından çok faydalı buluyorum." diyen Abdullah Dündar da şunları söyledi:

"Çocuklar bu tür etkinliklerle bir işin kolaylıkla yapılamayacağı, her başarının arkasında bir uğraşın, çabanın olduğunu çocukta görmüş oldu. Kızıma verilen çalışmayı hazırlamak için ilk önce demirleri getirdik. İlkin biraz şaşırdık ama demirleri birleştirince güzel bir çalışma ortaya çıktı. Böyle güzel bir çalışmanın ortaya çıkacağını tahmin etmedik ama bu çalışma çocuğun dünyasına büyük bir etki yarattı. Kızım, bu proje ile güneş sistemini, gece ve gündüzün, yılların, mevsimlerin nasıl oluştuğunu öğrenmiş ve arkadaşlarına aktarmış oldu."

Anasınıfı öğrencilerinden Muhammed Kesici, dinozorların yaşadığı çağlarda yaşam ortamlarını gösteren ve daha sonra patlayan volkanik dağların dinozorların nasıl yok olduklarına dair yapmış olduğu, "dinozor parkını" sergiledi. 

Anasınıfı öğrencilerinden Sercan Elif Yaren de annesine evde temizlik yaparken yorulmasın diye elektrik süpürgesi icat ettiğini belirtti. Elektrik süpürgesinin nasıl çalıştığını da masanın üstüne koyduğu kâğıt parçalarını süpürge makinesiyle çekerek gösterdi. 

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Zekeriya Butur ve öğrenci velileri katıldı. (Murat Orhan-İLKHA)