EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) işbirliğinde, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarları, 4 gün boyunca sektörün iş hacmine katkı sağlayacak. Fuarda 80’den fazla proje, 9 bine yakın konut ve 500’ü aşkın ofis görücüye çıktı.

“SEKTÖRÜMÜZÜN İŞ HACMİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

21 Nisan Pazar gününe kadar TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, inşaat sektörünün 200’den fazla alt sektörü harekete geçiren dinamik yapısı ve 2 milyonu aşkın istihdam katkısıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında olduğunu söyledi. Şenocak, “İnşaat Konseyimizi oluşturarak, sektörün ortak aklını harekete geçirdik. Sektörün yalnızca iç piyasaya bağlı kalmaması ve yabancı ülkelerdeki iş fırsatlarını da değerlendirebilmesi adına Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle UR-GE ve Hiser projelerimizi başlatacağımızı da firmalarımıza müjdelemek istiyorum. İnşaat malzemeleri üretimi yapan firmalarımız için başlattığımız UR-GE projesi ve plan, proje, müşavirlik ve müteahhitlik işleri yapan firmalarımız için hayata geçireceğimiz Hiser projemizle firmalarımıza yurt dışında yeni iş bağlantılarının da kapılarını aralayacağız. Fuarımızın sektörlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“SEKTÖRÜN TÜM DİNAMİKLERİ BU FUARDA”

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bu yıl 100 civarında firmamız fuara katılıyor. 2 holümüzde yapı sektörü, 2 holde de gayrimenkul projeleri yer aldı. BTSO’nun çok değerli destekleri, İMSİAD ve BEMO’nun katkılarıyla fuarımızı hazırladık. Sektörünün tüm dinamikleri bu fuarlarda. Gayrimenkulde konut, ofis ve ticari alanlarından oluşan 81 farklı projemiz fuarda yer alıyor. Gayrimenkul bölümünde bu projeler arasında 8 bin 735 konut, 510 ofis ve 422 ticari alan görücüye çıktı. Yatırım yapmak isteyen, ev almayı düşünen ve dekorasyon araştırması yapmak isteyenleri fuarlara davet ediyorum.” dedi.

“FUARLAR MARKALARIN PRESTİJİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Bursa Vali Yardımısı Ergun Güngör, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli tarım ve sanayi merkezinin olmasının yanı sıra sürekli gelişen ticaret destinasyonlarından birisi olduğunu belirterek, “Yıl içinde düzenlenen fuarlar, şehrimizin ticaret merkezi kimliğine ayrı bir güç katarken, tanıtımına da katkı sağlıyor. Artık kaliteli mal üretmek rekabette üstünlüğü yakalamak için yeterli değil. Bir ürünü pazarlamak ve tanıtmak için firmanın prestijini ve marka imajını güçlendiren çalışmalar zorunlu hale gelmiştir. Fuarlar bu açıdan çok önemli.” dedi.

BURSAMIZA HAYIRLI OLSUN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her iki fuarın da sektörün iş hacmine ciddi katkıda bulunacağını belirterek, “Ülke ekonomimizin dinamosu olan Bursa’da önemli iki fuarın açılışını gerçekleştirdik. Fuarlarımız sektörümüze önemli bir dinamizm kazandıracaktır. Organizasyonlarımız Bursamıza hayırlı olsun.” diye konuştu. Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, fuarların Bursa ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Fuarlarımız sektörümüz için büyük fırsatlar taşıyor.” açıklamalarında bulundu.

“BU FIRSATLARI KAÇIRMAYIN”

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, her iki fuarın vatandaşlara büyük avantajlar sunduğunu belirterek, “Bursa’da üretilen gayrimenkuller, son 1 yıl içerisinde yaklaşık yüzde 50 oranında üretim maliyetleri artmasına rağmen hala 2017 yılı fiyatlarıyla satılmaktadır. Vatandaşlarımız bu makul fiyatları kaçırmamalıdır. Fuar ile Bursa’da yatırım yapmak isteyenlerin sayısı daha da artacaktır.” dedi. Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, stant açan firmaları da ziyaret etti.