Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birimi tarafından yürütülen “2019 yılı 2. Tur Neonatal Resüsitasyon Eğitim Programı” kapsamında hastanelerin yoğun bakım ve acil servislerinde çalışan 10’u uzman 18 doktor ve 57 yardımcı sağlık personeli olmak üzere 75 kişiye verilecek olan ve 3 gün sürecek eğitimler başladı.

Bir otelde düzenlenen eğitim programına İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, NRP Kurs Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Neşe Nohutçu, il sağlık müdürlüğüne bağlı kurum sorumluları ile 75 sağlık personeli katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Yavuz, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi, temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yeni doğanın, neonatal bakım alma hakkı vardır. Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yeni doğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Eğitimi çok önemsiyoruz, bu tür eğitimlerimiz devam edecektir.” dedi.

Eğitimlerinin amacının önlenebilir bebek ölümlerini engelleyip daha kalifiye elemanlar yetiştirmek olduğu kaydeden Yavuz, eğitime katılan sağlık personeline başarılar diledi.

Daha sonra NRP Kurs Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay’ın konuşmaları ve eğitimcilerin sunumlarıyla program devam etti.

Eğitim sonunda katılımcılara Neonatal Resüsitasyon Programı Sertifikası verilecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)