HABER MRK- Seyyid Hasan Nasrullah, Aşura günü münasebetiyle yaptığı konuşmasında, "Direnişin tek düşmanı vardır ve o da Siyonist rejimdir. Lübnan içerisinde var olan bazı küçük görüş ayrılıkları, düşmanları sevindirmemeli" diye konuştu.

Seyyid Hasan Nasrullah, "İran İslam cumhuriyeti, Arap ve İslam ülkelerinin dostu ve destekçisidir. Arap ve İslam ülkeleri, İran İslam Cumhuriyetine her geçen gün daha fazla destek vermesi gerekir. Onların dostluğu, Siyonist rejimin, Lübnan`a yaptığı saldırıda net bir şekilde ortaya çıkmıştır" dedi.

Konuşmasında Filistin konusuna geniş yer veren Nasrullah, "Filistin meselesi, direnişin öncelikli meselesidir. Fakat bazıları, Filistin halkı ile Arap halkları arasında bir takım yüzeysel sorunlar çıkarmak istiyor" dedi.

Siyonist rejimin, Gazze savaşında yenilgi aldığını da belirten Nasrullah, Gazze savaşında direnişin füzelerinde büyük bir sarsıntı geçiren Siyonist rejim, Lübnan`a olası saldırısı durumunda, direnişin binlerce füzesi karşısında ne yapabilecek" ifadesini kullandı.

"Önceliklerimizin başında ABD-Siyonist sultasına karşı Gazze`nin silahlandırılması gelmektedir" diyen Seyyid Nasrullah, 8 günlük savaşın Gazze için büyük bir zafer olduğunu söyledi.