Kanada`daki Müslüman Kardeşler grubunun liderlerinden Molham Al Drobi, Beşar Esad`ın siyasi af çıkarmasını değerlendirdi. Suriyeli muhaliflerin Antalya`daki toplantısına katılan Drobi, "Beşar Esad`ın imzaladığı af bizim için çok önemli değil. Çünkü affa ihtiyacı olan biz değiliz. Affa ihtiyacı olan Beşar Esad." dedi.

6 bin kişinin katili olmakla suçladığı Suriye Devlet Başkanı`nın affı teorik olarak çıkardığı ancak pratiğe geçirmediği bu tür yasalara alışkın olduklarını ifade eden Drobi, "Beşar Esad`ın sözde affını, bu konferansa katılan insanların kafasını karıştırmak için çıkardığını düşünüyoruz. Hapishanelerdeki insanların çıkarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Suriye`nin en kısa sürede demokrasiye geçmesini istiyoruz. Ancak bizim çocuklarımızı, kardeşlerimizi öldüren bu katiller yargı önüne çıkarılmalıdır. Biz, insanları öldürmeleri için emir veren kişinin Beşar Esad olduğunu biliyoruz. Beşar Esad, geçtiğimiz bir ay içerisinde bin 200 masum insanı öldürdü. Beşar Esad insanları öldürmek için direk emir verdi. Kendisi adalet önüne çıkartılmalı." diye konuştu.

Beşar Esad`ı geç adım atmakla suçlayan Drobi, "Ne yazık ki Beşar Esad, istasyona hep geç gelir ve bu kez de öyle oldu. Tren çoktan kaçtı. Beşar Esad, bugün söylediklerini üç ay önce söyleseydi her şey bambaşka olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

"ANTALYA`DAKİ TOPLANTI SURİYELİLERİN ÇOĞUNLUĞUNU TEMSİL EDİYOR"


Antalya`da gerçekleştirilen `Değişim İçin Suriye Konferansı`nın amacının demokratik bir Suriye için yol haritası çizmek olduğunu belirten Drobi, ikinci amaçlarının da ülkesindeki insanları politik ve lojistik olarak, ayrıca medya karşısında temsil edecek bir komite seçmek olduğunu vurguladı. Drobi konferansa katılanlarla ilgili şu bilgiyi paylaştı: "Burada gördüğünüz insanlar dini, etnik ve sınıfsal olarak Suriye`deki halkın çoğunluğunu temsil ediyor. Burada Arapları, Kürtleri, Müslümanları, Hıristiyanları görebilirsiniz. Bu konferansta 31 kişilik bir komite seçilecek ve onlar da ister buradan, isterse dışarıdan 9 kişilik bir yürütücü komite seçecek. Onlar Suriye halkına bir yol haritası çizmek için harekete geçecekler. Onlar Suriye halkını temsil etmeyecekler, sadece Suriye halkına yardım edecekler."