Gaziantep’in Araban ilçesinde içinde bulundukları otomobilin yağmur nedeniyle taşan derenin sularına kapılması sonucu kaybolan 2 kişiden biri olan Zahir Gözüaçık'ın cesedine ulaşılmasının ardından Mehmet Hanifi Keser'in cesedine de 5 gün sonra ulaşıldı.

Olay, geçtiğimiz cumartesi günü ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki Çat Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yoğun yağışlar nedeniyle taşan Çat Deresi üzerindeki köprüden geçmeye çalışan Zahir Gözüaçık (25) ile Mehmet Hanifi Keser'in (33) içinde bulunduğu otomobil, sel sularına kapıldı.

İki arkadaş eve dönmeyince, yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, jandarma ve dalgıç polisler sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmada, Gözüaçık'a ait olan araç, çamura saplanmış halde bulundu. Gözüaçık ve Keser'in araçta olmadığını belirleyen ekipler, arama- kurtarma çalışma başlattı.

AFAD, UMKE, jandarma ve dalgıç polislerin havadan ve karadan yürüttüğü çalışmalarda, pazartesi günü otomobilin bulunduğu noktaya 20 kilometre uzaklıktaki Gümüşpınar Mahallesi yakınlarında Gözüaçık'ın cansız bedenine ulaşılırken, Keser’e ise ulaşılamadı.

Keser'in bulunması için Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Timi, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler ile AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri bölgede 5 gündür arama çalışmalarına devam etti.

Bu sabahta erkenden çalışmalarına devam eden ekipler, çalışmalar sonucu Keser’in cansız bedenine Karasu Çayı'nın Fırat Nehri'ne döküldüğü Hisar Mahallesi mevkiinde kıyıdaki çalıkların arasında buldu.

Keser'in cenazesi Araban Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)