Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Adıyaman Altınşehir Camii'nde ihya edilen gece, öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla ihya edildi.

Akşam namazının akabinde başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahiler ve okunan Mevlid-i Şerif'in ardından İl Müftü Yardımcısı Murat Kurt, günün anlam ve önemine dair cemaate bilgiler aktardı.

Mirac Gecesi'nin Allah Resulünün hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Kurt, insanlığın kurtuluşu için her türlü meşakkate katlanan Peygamber Efendimizin bu gece Allah tarafından sıkıntılarının giderilmesi ve O'na bazı ayetlerin gösterilmesi için semaya yükseltildiğini söyledi.

Bu gecenin Peygamber Efendimize çekilen sıkıntı ve meşakkatlerin ardından Allah'tan gelen bir lütuf olduğunu dile getiren Kurt, "Mescidi Aksa, Peygamberimiz Efendimiz aleyhissalatu Vesselam'ın da hakkında bizlere, 'Üç mescit için yolculuk meşakkatine katlanılır.' Bunlardan birincisi Mekke'deki Mescidi Haram, benim Medine'deki Mescidi Nebevi ve üçüncüsünün de Kudüs'teki Mescidi Aksa olduğunu bildirmektedir." ifadelerini kullandı.

Program kılınan Tesbih Namazı, yapılan dua ve cami çıkışı cemaate çiğköfte ikramıyla son buldu. (Cemil Özdaş -İLKHA)