Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üçüncü kez Şahinbey Belediye Başkan adaylığına gösterilen Mehmet Tahmazoğlu, yüzde 60,25 oy alarak yeni bir rekora daha imza attı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, yeniden Şahinbey Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Tahmazoğlu, ayrıca aldığı yüzde 60,25 oy oranı ile en yakın rakibine açık ara fark attı.

2009’daki yerel seçimlerde yüzde 51,7, 2014 yılında 55,3 oy alarak vatandaşın büyük bir teveccühünü kazanan Tahmazoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 60,25 oy alarak yeni bir rekora imza atmış oldu.

Şahinbey Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Tahmazoğlu, belediye çalışanları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Tahmazoğlu, Şahinbey’in torunlarının destan yazdığını belirterek, “2001 yılında çıktığımız bu kutlu davada Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki girdiğimiz tüm seçimlerden zaferle çıktık.  Geçtiğimiz gün şehadetiyle andığımız ve 99 yıl önce Elmalı Köprüsü’nde ‘Düşman cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diyen Şahinbey’in torunları olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Ecdadımız Antep savunmasında ve Çanakkale’de nasıl bir destan yazdıysa siz de Şahinbey’de bir destan yazdınız. Allah hepinizden razı olsun. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Şahinbey çarpık yapıları ve etnik yapısıyla zor bir yer. Bir zamanlar birileri, ‘Şahinbey bizim kalemiz’ diyordu. Şimdi aynı partiye yüzde 320 fark atarak geride bıraktınız, Allah sizlerden razı olsun. Bundan 10 yıl önce Şahinbey’e aday olduk. Teşkilatımız, halkımız bize güvendi ve sizler o dönem Şahinbey’de yüzde 52 oy ile bizleri belediye başkanı seçtiniz. Biz de teşkilatımız ve ekibimizle birlikte gece-gündüz demeden çalışarak 2014 yılına getirdik. 2014 yılında halkımız daha çok destek verdi ve yüzde 55 oy oranı ile yeniden Şahinbey’e belediye başkanı seçti. Cumhurbaşkanımız, 26 Ocak’ta Gaziantep’e geldi ve yeniden Şahinbey Belediye Başkanlığına adaylığımızı açıkladı. Allah kendisinden razı olsun. Cumhurbaşkanımız benden bir söz istedi ve Şahinbey’den yeni bir rekor beklediğini söyledi. Bende teşkilatıma ve Şahinbey halkına güvenerek, ‘Size yeni bir rekor getireceğiz.’ dedim. Bugün Gaziantep tarihinde ilk defa belediye olarak yüzde 60’ın üzerine çıktık. Zirvede kalmak, zirveye çıkmaktan zordur. Her seçimde oyunu artırarak gelmek gerçekten çok zordur. Sizler bize Şahinbey halkı olarak güvendiniz ve inandınız. Biz de ekip olarak çalıştık inşallah, bundan sonra daha çok çalışacağız.”

Vatandaşlar da belediye önünde Tahmazoğlu’na yoğun sevgi gösterisinde bulunarak sloganlar attılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)