Batman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan yaklaşık 350 yaşlı ve hasta vatandaşı ambulanslar ve evde bakım mobil hizmetiyle sandığa götürdü.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Bünyamin Sevim, Batman'da talepte bulunan yaklaşık 3 bin hastadan yaklaşık 350 yatalak hasta ve yaşlı vatandaşı oylarını kullanmaları için ambulanslar ve evde bakım mobil hizmetiyle sandık başına götürdüklerini söyledi.

Sevim, “Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastalara oy kullanabilmeleri için Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezinde organize olduk. Yaklaşık 30 ekip ile kayıtlı olan 3 bin hastamızın tümünü aradık, kendilerine ulaştık. 3 bin hastamızdan 250’nin üzerindeki hasta transfer talebinde bulundu. Seçim günü bu 250 hastamızı 30 ekibimiz ile transfer ettik. İhtiyacı olan kimi hastaları ambulanslar ile kimini ise minibüs tarzı araçlarla transferi sağladık. Bununla beraber hastanelerimizde yatmakta olan 85 hastamız oy kullanma taleplerini bizlere bildirdi, bizde mavi şeritli ambulanslarımızla oy kullanacakları yerlere güvenli bir şekilde transfer edilip tekrar hastaneye getirdik. Toplam hastaneden ve evlerden transfer edilen hasta sayımız 350’ye yakın hastalarımızın transferlerini güvenli bir şekilde sağlamış olduk.” diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)