Çukurca'nın Kazan, Meşeli Ve Kaynak köyleri kırsal alanında PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda mühimmat ele geçirilirken yapılan yol aramasında ise uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyle ilgili 3 şüpheli tutuklandığı belirtildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "20.03.2019 günü İlimiz Çukurca İlçesi Kazan, Meşeli ve Kaynak Köyleri kırsal alanında icra edilen operasyon neticesinde; 4 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 14 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 230 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği,  1 adet kütüklük, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet av tüfeği, 1 adet av tüfeği şarjörü ve çok miktarda yaşam malzemesi ile tıbbı malzeme de ele geçirilmiştir." denildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddeyle ilgili bir diğer açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:  

"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçunu önlemeye yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 19.03.2019 günü İlimiz Merkez Depin Polis Kontrol Noktasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada toplam daralı ağırlığı 83,82 gram gelen eroin maddesi ele geçirilmiştir."

Açıklamanın devamında olayla ilgili 3 şüphelinin gözaltına alındığı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları kaydedildi. (İLKHA)