Siirt Atatürk İlkokulu okul aile birliği üyeleri, okulda öğrenim gören 600 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Okul Aile Birliğinin 600 öğrenciye yaptığı kırtasiye yardımında öğrencilerin mutluğu dikkatlerden kaçmadı.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını az da olsa karşılamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Necmettin Kızılkaya, "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." düsturu ile dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak adına bu kararı aldıklarını söyledi.

Kızılkaya, "Sosyal sorumluluk ve yardımlaşmayı görev edindik. Çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim ve öğretim görmeleri için elimizden geleni yapmaya karar verdik. Destekleme ve yardımlaşma kültürümüzün büyüyerek genişlemesine katkıda bulunup, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı bir nebze de olsa sevindirebildiysek ne mutlu bize. 'Kendisi için istediğini Mümin kardeşi için de istemeyi, kendisinin hoşlanmadığı bir şeyi kimseye reva görmemeyi', esas kabul eden bir ahlakın en yüce değer olduğunu yaşayarak onlara göstermek bizim görevimizdir. Bizi biz yapan, bize değer katan ve kültürümüzün en önemli unsurlarından olan yardımlaşmak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, dünya üzerinde var olduğumuz günden beri geleneklerimizde yaşamakta ve toplumumuzu bir arada tutmaktadır." diye konuştu.

Yardım dağıtım programına; Okul Müdürü Metin Turhan, okul yönetimi, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Necmettin Kızılkaya ve üyeler katıldı. (Murat Orhan-İLKHA)