Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyük Çaylı Mahallesi'nde, yollarının kış gelmesiyle birlikte çamur deryasına döndüğünü ve kapandığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
20 haneli mahallelerinde 30 öğrencinin olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, yollarının yapılması için defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen üvey evlat muamelesi gördüklerini, herhangi bir sonuç alamadıklarını, en büyük mağduriyeti ise derslerinden geri alan öğrencilerin yaşadığını savundu.
Hastaları olduğunda hastaneye götüremediklerini söyleyen Müslüm Gülümser, "Bizim köye iki yol geliyor; birisini hiç yapmamışlar, birisinin de yarısını yaptılar. Bizler ne yapacağımızı bilmiyoruz. Maşallah bu yıl da çak yağmur yağdı. Yollarımız bozuk olduğundan dolayı öğrenci servisleri köyümüze gelemiyor, bundan dolayı çocuklarımız okula gidemiyorlar. Bir hastamız olduğunda hastaneye götüremiyoruz. Bizler de insanız, bizler de bu devletin vatandaşıyız. Ama yetkililer, bizim sıkıntımızla ilgilenmiyorlar. Bunun sebebi nedir? Biz bunu anlamış değiliz. Sahibimiz olmadığından dolayı kimse bize sahip çıkmıyor." dedi.
"Milletvekili, belediye başkanı ve muhtarlar görevlerini yapmıyorlar"
Cumhurbaşkanının konuşmalarında 'Halkın başkanı değil, hizmetkârıyız.' dediğini hatırlatan Gülümser, "Milletvekili, belediye başkanı ve muhtarlar görevini yapmıyorlar. Evlerinde oturmuşlar hizmet yapmıyorlar. Bizlere acıyın artık… Okul servisleri mahallemize gelemiyor. Adamlar geliyor, ikinci gün arabasını tamire götürüyor. Yazık günah değil mi? Bizler çocuklarımızın okumasını, cahil kalmamasını istiyoruz. Bu çocuklar okula gitmeseler, okumasalar, tahsil elde edemeseler, yarın bu çocuklardan ne beklenebilir? Bizleri niye cehalette bırakarak mağdur ediyorlar. Yetkililerin bu işe bir an önce el atmasını istiyoruz. Devletimizin neyi eksiktir. Bütün çalışma araçları mevcuttur. Yolumuzu neden yapmıyorlar, sebebini anlamadık. Bu kadar insan bu yolu kullanıyor. Arabaları çamurda kalıyor. Kimisi traktörlerle, kimisi de iteleyip çıkarıyorlar. Arabaları parçalanıyor. Okul servisleri çamurda kaldıklarından dolayı 7 ile 10 yaşlarındaki çocuklar arabayı itelemek zorunda kalıyor. Üst başları hepsi çamur içinde kalıyor. O halleriyle okula gidemiyorlar. Eve geldiklerinde de yanımızda ağlıyorlar; ya biz kimin yanında ağlayacağız?" diye konuştu.
Sıkıntılarını yetkililere bildirdiklerini söyleyen köy sakinlerden Mehmet Gülümser,” Halimizi görüyorsunuz. Bizler sıkıntımızı Ceylanpınar Belediyesi'ne söyledik. Daha sonra Viranşehir Belediyesi'ne söyledik. Milletvekillerinden ve muhtarlara kadar hepsine sıkıntımızı bildirdik. Ama hiçbiri gelip sıkıntımızla ilgilenmedi. Bunların hepsi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a kurban olsunlar. Ben bunu her yerde söylüyorum. Cumhurbaşkanımız ne diyor: 'Para benden, hizmet sizden, vatandaşın hizmetini yapın.' Ama Şanlıurfa bölgesinde hiçbir hizmet yapılmıyor." ifadelerini kullandı.
Servis şoförü Ahmet Gülümser ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Günde 4 kez bu yolu kullanıyorum. Her gün halimiz perişandır. Bu traktör bizimdir. Traktörümüz olmazsa çamurda kalıyoruz. Haftada bir sefer arabamızı sanayiye götürerek tamiratını yapıyoruz. Yolumuz kış ayından beri böyledir. 4 aydır çocuklarımız ancak bir ay okula gidebildiler. Çocuklarımız perişandır, derslerinden geri kalıyorlar. Normalde buranın iki servisi olması gerekirken, yolların bozuk olmasından dolayı kimse gelmiyor. Bizler Suriye'den gelmemişiz, bizler de buranın vatandaşıyız. Yetkililerden sorunumuza el atmasını istiyoruz.” dedi.
Okumak istediklerini söyleyen öğrencilerden Asiye, Edanur ve İbrahim Gülümser ise, "Yollarımızı yapmıyorlar. Büyüklerimiz gidip yapın diyorlar ama yapmıyorlar. Bizlerde her öğrenci gibi okulu vaktinde gidip gelmek ve çamursuz bir yol istiyoruz. Okula gittiğimiz zaman yolların çamur olmasından dolayı bir iki dersi kaçırıyoruz. Bizler okul okuyup meslek sahibi olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandılar. (Sabri Acet-İLKHA)