Fas ve Filistin yönetiminin BM temsilcileri, BM Güvenlik Konseyi`nin, daha önce ateşkes ilan edilmemesi halinde bugün öğleden sonra toplanarak Gazze`deki durumu ele alacağını açıkladı.

Daha önce Arap Birliği tarafından hazırlanan ve Fas tarafından Güvenlik Konseyi`ne sunulan taslak basın açıklaması, ``Hamas`ın İsrail`e yönelik roket saldırılarını açıkça kınamadığı`` gerekçesiyle ABD`nin itirazıyla karşılaşmış ve üzerinde anlaşma sağlanamamıştı.

Rusya tarafından hazırlanan taslakta ise ``şiddetin derhal durdurulması, sorunun diplomatik yolla çözümüne yönelik uluslararası ve bölgesel ara buluculuk çabalarına destek verilmesi, İsrail ve Filistin`in, Ortadoğu barış süreci çerçevesinde müzakerelere tekrar başlaması çağrısı`` yer alıyor.

Öte yandan, Filistin`in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, İsrail`in Gazze`ye düzenlediği saldırılarda 140`tan fazla kişinin öldüğünü, yaklaşık 950 kişinin de yaralandığını belirtti. Mansur, BM Güvenlik Konseyi`ne gönderdiği mektupta, Gazze`de hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk bulunduğunu ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi`nin saldırılar nedeniyle İsrail`i kınamasını istedi.

Gazze`deki Hamas Hükümeti, geçen hafta başlayan saldırılarda şu ana kadar 136 kişinin öldüğünü açıklamıştı