VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: \"İSRAİL`İN SONU YAKINDIR\"
Van Serhad FM`in \"Hafta Ertesi\" programında bu hafta, İsrail`in Gazze`ye yaptığı vahşice saldırı masaya yatırıldı. Stüdyoya canlı olarak bağlanan Özgür Kudüs platformu başkanı Mehmet Eşin, yazar Abdülhelim Almalı ve Mehmet Ali Gönül konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mahallelinin Okul Servisi İsyanı
Merkez Akköprü mahallesinde ikamet eden mahalleliler, okullarının yıkılması nedeniyle çocuklarının sabahın erken saatlerinde yaya olarak kilometrelerce uzakta bulunan başka bir okula gönderilmesine tepki gösterdi. Çocuklarının, okula giderken her türlü tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen veliler, yetkililerden bir an önce çocukları için servis aracı tahsis etmelerini istedi.

Kur`an Meali Sınavı`na Yoğun İlgi
Merkezi Batman`da bulunan Kur`an Nesli Platformu`nun organize ettiği umre ödüllü \"Kur`an İlimleri ve Meali Sınavı\" Van`da İkra-Der tarafından düzenlendi. Sınava bayan- erkek yüzlerce kişi katıldı.

TYÇP Çalışanları Tekrar İşlerine Döndüler
Toplum Yararına Çalışma Programı(TYÇP) adı altında geçen yıl yaşanan depremler sonrası 9 aylığına işe alınan işçiler tekrar işe alınırken çalışanlar Van Olay`a teşekkür ziyaretinde bulunarak söz konusu programda gelinen aşama noktasında bilgi verdiler.

BÖLGE GAZETESİ: VAN`DA OLAYLI MİTİNG: 6 YARALI
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen ve Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın da katıldığı miting sonrası çıkan olaylarda 9 kişi gözaltına alınırken 5 polis ile 1 basın mensubu hafif şekilde yaralandı.

Açlık Grevleri Sona Erdi
İmralı`dan açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik gelen dünkü çağrının ardından bugün tüm cezaevlerinde açlık grevleri sona erdi.

GAZETEVAN: VANLI HALTERCİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
Antalya`da düzenlenen `Okan Özkaya 23 Yaş Altı ve Gençler Türkiye Şampiyonası`nda 56 kiloda yarışan Şevket Kardaş Türkiye 2.`si oldu.

Erciş`te Çıkan Yangında Tüyler Ürperten Ayrıntı
Van`ın Erciş ilçesinde bir evde gece yarısı yangın çıktı. Yangına uykuda yakalanan şahıs, rüyasında depremde hayatını kaybeden amcasının oğlunu gördüğünü ve onun kendisini uyandırdığını söyledi.

VAN HAVADİS: EKİBİN VUKUATLARI BİTMİYOR
Genel sekreterlik biriminin koltuğuna oturan patronların vukuatları bitmek bilmiyor.

Elmalı köyü halkı ayağa kalktı
Çevre yolunun çalışmalarına başlamasıyla birlikte 18. Madde uygulaması köylüleri çileden çıkartı. Çok mağdur edildiklerini belirten Elmalı Köyünde yaşayan vatandaşlar; \"Çevre yolunun açılmasına asla karşı değiliz. Fakat, çevre yolu açılacak diye bizleri mağdur etmeleri de akıl işi değildir. Yaşanan deprem sonrasında Belediyeler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında çeşitli sözleşmeler yapıldı.

WAN HABER: VAN VALİSİ ve YOLSUZLUK
Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu Van Valisini yeniden kaleme alarak; \"Ancak vali yazımda örneklerini verdiğim ihalelerle ilgili açıklama yapacağına demagoji yapıp milletin gözünü boyamaya kalkmış\" dedi.

Yıkım Kararı Verilen Binada Onlarca İnsan Oturuyor
Van`ın Hafıziye Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim sokağında bulunan Beyaz ev sitesine yıkım kararı verildi. Ancak daire sahibi N.L. yıkım emrini kiracılardan saklayarak daireyi kiraya verdiği ortaya çıktı.

HABER VAN: VAN`DA AÇLIK GREVİ GERGİNLİĞİ
Van`da BDP`nin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla düzenlediği miting sonrası olaylar çıktı.

Açlık Grevleri Sona Erdi
Abdullah Öcalan`ın, dün görüştüğü Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı çağrının ardından, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırıldığı açıklandı.

MERKÜR HABER: VAN`DA AÇLIK GREVİNE SON VEREN 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`ndaki açlık grevinin sona ermesinin ardından 5 uzman doktor tarafından sağlık kontrolünden geçirilen 95 tutukludan 17`si hastaneye kaldırıldı.

Meslektaşımız Yusuf Sinan`ın Acı Günü
Zaman Gazetesi Van Temsilcisi Yusuf Sinan`ın babası Haydar Sinan, tedavi gördüğü hastanede Hakk`ın rahmetine kavuştu.

ŞARK YILDIZI: BU ARAÇTAN SAĞ ÇIKTILAR
Van`da meydana gelen trafik kazasında , hurdaya dönen otomobilden sağ kurtulan 2 yaralı, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

İKİ NİSAN: 8 KİŞİ SOKAKTA KALDI
Van`ın Erciş ilçesinde bir evde çıkan yangın, 8 kişilik ailenin sokakta kalmasına neden oldu. (Fırat Arslan-İLKHA)