Yangında evde mahsur kalan engelli ve yaşlı bir kadın ise akrabalarının yardımıyla son anda kurtarılırken, yangın nedeniyle mahalle halkı büyük panik yaşadı.
Olay, saat 00.30 sıralarında, Yenimescit Mahallesi Şehit Piyade Er Hüseyin Karagöz Sokak üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 54 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Sedat Gılbaz`a ait kömürlükte, bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, birbirine yakın olan Sedat Gılbaz, Mithat Gılbaz ve Vedat Gılbaz`a ait evlere sıçradı. Evden yükselen alevleri gören vatandaşlar ise durumu itfaiyeye bildirdi. Yangına uykuda yakalanan Gılbaz ailesi ise çevredekiler tarafından uyandırılarak, dışarıya çıkartılırken, Vedat Gılbaz`a ait evde tek başına kalan ve özürlü olduğu öğrenilen annesi 90 yaşındaki Ayşe Gılbaz ise akrabaları tarafından evden dışarı çıkarıldı. Durumun itfaiyeye bildirilmesinin ardından ise çok sayıda itfaiye ekibi, olay yerine geldi. Kısa sürede yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, yangının, yanan evlere bitişik olan diğer evlere sıçramaması için müdahale yaptı.

Dumanı gören çok sayıda vatandaş ise, panik içinde kendilerini evlerinden dışarıya attı. Yaklaşık yarım saatlik müdahalenin ardından, yangın başka evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında 1 ev kısmen hasar görürken, 2 evin ise kullanılmaz hale geldiği öğrenildi. Polis ekipleri, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlattı.

İHA