VAN - Daha önce Türkiye`de Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığına bağlı 13 Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`ne bağlı 59 Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen K Belge İşlemleri, Bakanlığın aldığı bir kararla sadece Bölge Müdürlükleri bünyesine alınmış ve bu uygulama Van`da üyelerin mağduriyetlerine sebep olmuştu.

İşlem yapmak isteyenlerin Diyarbakır Bölge Müdürlüğü`ne gitmek zorunda kaldığı, böylesi bir durum karşısında yaşanan sıkıntıyı Bakan Binali Yıldırım`a ileten Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, oluşan bu mağduriyetin giderilmesi için gerek Bakanlık ve gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulunarak Van`daki üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimlerde bulunmuştu.

Son olarak VATSO Başkanı Nadiroğlu`nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a 23 Ekim 2012`de Van Programı`nda konuyu anlatması sonrası Başbakan`ın bu mağduriyetin giderilmesine yönelik Bakan Binali Yıldırım`a gerekli talimatı vermesi yaşanan sıkıntının aşılmasında çözümün başlangıcı oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın talimatıyla Van`da Bakanlığa bağlı bir kurum içinde K Belgeleri biriminin kurulması kararı alındı. Bu konuda VATSO Başkanı Nadiroğlu`nu arayan bakanlık yetkilisi, Van`daki üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Bakan Binali Yıldırım`ın talimatıyla Van`da K Belgeleri Birimi kurulacak ifadesini kullandı.

Gelişmeler üzerine değerlendirme yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, \"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım`ın talebimizi olumlu yanıtlaması çok önemlidir. Kendisine teşekkür ederiz. Bizler K Belgelerinde yaşanan sorunların giderilmesini, ayrıca burada üyelerin yaşadığı mağduriyetin sona ermesi için Van`da K Belgeleri ile ilgili birimin kurulması gerektiğini kendilerine aktardık. Bu konudaki talebimiz olumlu karşılanmıştır. Van`da Bakanlığa bağlı bir kurum da K Belgeleri Birimi kurulacaktır. Özellikle bu süreçte açılacak olması sektörün mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir gelişmedir\" ifadesini kullandı. (Fikret Özkan - İLKHA)