VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası(VATSO) hizmet kompleksi Tuşba Konferans salonunda genel katılıma açık olan Strateji, Planlama ve İş Geliştirme eğitim programı gerçekleştirildi.


Bugüne kadar uzak doğudan Avrupa`ya, Avrupa`dan Amerika`ya kadar 20 ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada uzman ve proje lideri tecrübelerine sahip olan ABİGEM Uzmanı Barbaros Epikmen Tunç tarafından verilen eğitim büyük ilgi gördü.

70 kişilik bir katılımın olduğu eğitim programına 17 İşletme temsilcisi, 7 kadın girişimci ve 6 kamu görevlisinin yanı sıra, VATSO üyeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinden de büyük bir katılım gerçekleşti.

Stratejinin ne olduğu, Strateji ve planlamanın işletmeler acısından önemi, girişimcilik ve girişimcilik sonraki süreçlerde iş geliştirme konularının ele alındığı eğitim sonrasında ABİGEM Uzmanı Tunç, Van`daki dinamik potansiyele dikkat çekerek Van`ın kısmen işlenmiş değerli bir maden gibi olduğunu vurguladı.

Eğitim programına katılımın bu oranda yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ABİGEM Uzmanı Tunç, ayrıca Vanlıların başlangıç aşamasında olan bu eğitimlere göstermiş olduğu ilginin ve eğitim süresi boyunca taşıdıkları dinamizmin \"Yerel Girişimcilik\" adına büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas ise yaptığı konuşmada, VATSO`ya, ABİGEM uzmanı Tunç`a ve katılımcılara teşekkür ederek, ABİGEM`in kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu ve herhangi bir randevuya ihtiyaç duymaksızın ABİGEM`i ziyaret edebileceklerini, ayrıca telefon ve e-posta yoluyla her zaman bilgi alınabileceğini belirtti. (Fikret Özkan - İLKHA)