AĞRI - Valiliğin yaptığı yazılı basın açıklamasında \"Öğrencilerin, eğitimcilerin ve velilerin daha huzurlu ve güven içinde eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ilimizde bulunan 16 lise ve dengi okulların giriş ve çıkışlarını takip etmek amacıyla 12 ekibe sabit görev verilmiştir\" İfadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında \"Ayrıca 26 Lise, Ortaokul ve İlkokula da Ağrı Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 26 rütbeli personel okul irtibat görevlisi olarak görevlendirildi\" denildi.

Okul çevresinde bulunan okulla alakasız kimseler hakkında yasal işlemin yapılacağını belirten açıklamada \"Bu doğrultuda okul bahçesinde, çevresinde ve okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan, okul öğrencisi olup, ders saatlerinin dışında okulda bulunmaması gereken öğrenci veya şahısların okul çevresinden uzaklaştırılmasının daha etkin ve caydırıcı olması amacıyla, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.Maddesi gereğince yasal işlem yapılacaktır\" uyarısında bulundu. (Ramazan Zeren-İLKHA)