BATMAN - Batman`da 19 okul müdürünün Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından araştırıldığı ve okuldaki öğretmenlerden bilgi alan müfettişlerin, `Okul müdürünüzün KCK/PKK bağlantısı var mı?` sorusu yönelttiği iddialarının yerel bir gazetede yer alması üzerine Batman Barosu Başkanlığı`ndan yazılı açıklama yapıldı.
 
Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, iddiaların toplumda ciddi kaygılara sebebiyet verdiğini ifade ederek, "Basına yansıyan ve içerik itibariyle de yalanlanmayan idari soruşturmanın gerek yöntemi gerekse de içeriği kabul edilebilecek nitelikte değildir" dedi.
 
İdari soruşturmaya konu olmayacak konuların, idari soruşturmanın yöntemlerine tamamen aykırı, keyfi ve objektiflikten uzak bir biçimde araştırıldığını savunan Sevim, "Bu yöntemle hem hakkında soruşturma yapılan eğitimciler mağdur edilmiş, hem de mesai arkadaşları karşı karşıya getirilmiştir. Soruşturmayı yürüten makamlar yetkilerini aşarak, ideolojik yaklaşımlardan korunması gereken eğitim gibi bir alanı, bu tutumla ideolojik ve siyasi tartışmalara açmışlardır. Yaşanan bu süreçten bir bütün olarak eğitim camiası ve eğitimciler zarar görmüştür" diyerek tepki gösterdi.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)