VAN - Bugün öğle namazından Sonra Hz Ömer Camii`nde düzenlenen basın açıklamasında terör devleti İsrail`in yine Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama girdiği hatırlatılarak, terör devletinin bayram öncesi Sudan`a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesinin bu saldırılara zemin hazırladığı vurgulandı.

 

Basın metnini okuyan AGD Van Şube yetkilisi Muhammet Vefa Çelebi, öteden beri terör devleti olduğu bilinen işgalci İsrail`in yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini hatırlatarak, \"Siyonist İsrail yönetiminin tahrif edilmiş Tevrat`tan esinlenerek `Bulut Sütunu` adını verdiği saldırı sonucunda Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi Hamas`ın öncü kadrosundan Ahmed El-Caberi ve birçok sivili şehit etti.\" dedi.

 

\"ABD Yine İsrail`in Arkasında Duracaktır\"
Muhammet Vefa Çelebi, devamla şunları söyledi: \"Kim ne derse desin ABD İsrail`in bu davranışını görmezden gelecektir. ABD`de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail`i desteklemeye devam edecektir. Çünkü ABD de, AB de, İsrail de İslam düşmanlığı üzerinde ittifak etmişlerdir. Siyonizm`e hizmet etmeyi kendilerine en yüksek hedef seçmişlerdir. Halkımız bilmeli ki, bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail`in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye`ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır.\"

 

Başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelerin bu saldırılardan sonraki tavırlarını merak ettiklerini belirten Çelebi, \"Başta ülkemiz olmak üzere Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin küstah İsrail yönetiminin Gazze`ye gerçekleştirdiği son saldırı karşısında kınamakla mı iktifa edeceği yoksa daha da caydırıcı müeyyideler mi uygulayacağı çok önemlidir. İfadelerine yer verdi.

 

\"Sudan Saldırısı`nın Görmezden Gelinmesi Bu Saldırıları Tetiklemiştir\"
İsrail`in Kurban Bayramı öncesi Sudan`a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesinin bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olduğunu savunan Çelebi, \"Şimdi bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletleri göreve çağırmak bir acizliktir. Birleşmiş Milletlerin İsrail`e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonraki süreçte de Birleşmiş Milletler`den İsrail`e karşı bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır. Terörist İsrail`in yaptığı saldırıyı bir sivil toplum kuruluşu olarak biz kınıyoruz. Ancak İslam ülkelerinde yönetimi elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de muvazaa üzere yapılmış açıklamalardan öteye olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz\" diye konuştu.
Terör devleti İsrail Başbakan`ı Netanyahu`nun açıklamalarına da değinilen basın açıklamasında, \"Küstah Başbakan Netanyahu, \"Dünyanın İsrail`in vatandaşlarını koruma hakkı ve yükümlülüğü olduğunu anlaması gerek\" sözlerine sert bir şekilde tepki gösterildi.

 

\"Terör Devleti İsrail En Kısa Zamanda Döktüğü Kanda Boğulacaktır\"
İslam ülkelerine seslenen Çelebi, Buradan İslam Ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine sesleniyoruz. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır o da adalet ekseninde bir İslam Birliği`nin kurulmasıdır. Bir İslam Ülkesine yapılan saldırının bütün İslam Ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslüman`a yapılan saldırının İslam Birliği tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır.

 

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Gazze`nin şehitlerinin ümmetin şehitleri olduğunu, bizim şehitlerimiz olduğunu biliyoruz, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz terör devleti İsrail`in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına inanıyoruz.\" ifadelerine yer verildi.

 

Basın açıklaması tekbirler ve İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)