BATMAN - Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (Bat-Der) yöneticileri, Vali Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret etti. Batman ve çevresinin Turizm ve doğal alanları ile ilgili bilgi veren Bat-Der yöneticileri, Turizm sektöründeki sorunları rapor şeklinde Vali Arslan ile paylaştı.

Bat- Der Başkanı Emin Bulut ve Dernek yöneticileri Hüseyin Yıldırım, Ömer Gündem ve Yüksel Çiftçi`den oluşan Turizm heyeti, Batman`ın tanıtımı için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Toplantıda Hasankeyf olmak üzere, Beşiri, Gercüş, Kozluk ve Sason ilçelerinin Turizm ve doğal potansiyellerinin değerlendirilmesi ve tesisleşmesi hususlarına değinen Bat-Der Başkanı Emin Bulut, Batman`da bölgesel ve büyük bir müzenin kurulması, Kongre, fuar ve sergi sarayı yapılmasının gerektiğini belirtti.

Vali Arslan ise kentin tanıtımı konusunda profesyonel bir çalışma yapacaklarını, Batman`ın kültür ve Turizm potansiyeline kamu ve STK`larla iş birliği içinde ciddi çalışmalara imza atacağını kaydetti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)