MERSİN- Tarsus`un Şahin Mahallesinde Çiçek, Dağaşan ve Çulfa aileleri arasında çıkan ve 16 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavgada sonra, aileler Tarsus Kaymakamlığının girişimi ile barıştırıldı.

 

Şahin Mahallesi`nde oturan ve akraba olan Çiçek, Dağaşan ve Çulfa aileleri arasında çıkan kavganın ardında mahallede hakim olan huzursuzluğun giderilmesi için Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve İlçe Müftüsü Abdulkadir Akbaba`nın girişimleri ile aileler barıştırıldı.

 

Mahalle sakinlerinin evinde yapılan toplantıda taraflar birbirlerine sarılarak barışırken, burada konuşan İlçe Kaymakamı şunları söyledi: \"Allah insanları yaratıyor. Yaratıktan sonra birbirlerine destek olsun diye onları aileler haline köylü, kentli haline getiriyor. Şu üstündür, bu üstündür diye yaratmıyor. Üstünlük, kim Allah`a daha iyi kul olursa, kim insanlara faydalıysa üstünlük odur. Hata yapan doğru yola sevk edilir. Şeytan insanları nasıl kandırırım hep onu mücadelesini verir. Ben Müslüman diyen herkesin şeytanın oyununa gelmemelidir. Nifak tohumu aramıza sokmasına izin vermeyin. Allah bütün insanlara insan olduğu için değer veriyor. Öylesi bizler düşen birbirimize değer vermeliyiz. Ayıplarımız örtmeliyiz. Güzelliklerde bir araya gelelim. Huzurun, kardeşliğin tadını çıkaralım. Bu barışa emek verenlere teşekkür ediyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Okunan Kuran-ı Kerim ardından İlçe Müftüsü A.Kerim Akbaba barış duasını yapmamasının ardından kavgalı aileler, birbirlerine sarılarak barıştılar. (A. Hakim Kurt-İLKHA)