ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,  Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı`nın TBMM Genel Kurulu`nda görüşmeleri sırasında muhalefetin tutumunu eleştirerek, ``Muhalefet partileri demokratik duruş sergilemek yerine her zaman olduğu gibi şiddeti, sözlü ve fiili saldırıyı, hakareti, oyalama ve yavaşlatma taktiklerini tercih etmiş, ama bugüne kadar olduğu gibi hiçbir netice alamamıştır. Bu saldırılara, çarpıtmalara, hiçbir vizyona dayanmayan söylemlere tahammül ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum`` dedi.

Başbakan Erdoğan, ``Muhalefetin ruh haline denk gelen bir hikayeyi hepiniz bilirsiniz ama hatırlatmakta fayda var. Cin şişeden çıkmış, adama demiş ki `bir dileğini yerine getireceğim, ama sana ne yaparsam komşuna onun iki katını yapacağım. Adamın dileği enteresan. `Benim bir gözümü kör et`. İşte bizdeki muhalefetin ruh hali bu`` diye konuştu.

İthaf ediyorum 

Erdoğan, Atatürk`ün babası Ali Rıza Efendi`nin yaşadığı ev ile Makedonya`da Manastır Askeri İdadisi binasında yapılan çalışmaları göstererek, ``Biz nutuk atanlardan olmadık. Başta CHP`iler olmak üzere Atatürk istismarcılarına bu iki hatıra evi ithaf ediyorum`` dedi.

Başbakan Erdoğan,  Siirt`in Pervari ilçesinde düşen askeri helikoptere ilişkin, ``Helikopterimize yönelik bir terörist saldırı söz konusu değil`` dedi.

Bataklıkta gezinmeye alıştılar

Erdoğan, BDP milletvekillerinin açlık grevlerine ilişkin,``Siyasetçinin işi açlık grevi yapmak, açlık grevi yapanlara arka çıkmak değildir. Siyasetçi için böyle bir göreve tevessül etmek, acziyettir. Bunlar bugüne kadar bugüne kadar çıkmaz sokaklara girmeye bataklıkta gezinmeye alıştılar`` dedi.

Erdoğan, açlık grevlerine ilişkin, ``Bunların amacı taleplerinin karşılanması değildir. Bunların amacı, kaos oluşturmak, gerilimi tırmandırmaktır. Kendileriyle ilgili olmayan bazı şeyleri gündeme taşıyorlarsa bu şantajdır. Bu iktidar o şantaja gelmez. Biz bu kampanyaya boyun eğmeyiz. Uluslararası gerilimi tırmandırma ameliyatına asla boyun eğmeyiz. BDP milletvekilleri de açlık grevine varsın devam etsin`` dedi.

Başbakan Erdoğan, ``Şu anda cezaevlerinde ortaya konulan eylem, terör örgütünün kendi mensuplarını ölüme sürüklemesidir. BDP`ye bir kez daha yazıklar olsun. Hiçbir zaman çözümün yanında olmadılar`` dedi.