VAN - Van yerel gazetelerinde 13 Kasım 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Bu Kavşağa Alt Geçit Şart
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında yayaların geçişlerde büyük tehlike yaşaması nedeniyle daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü`ne ve 4 milletvekiline, Van Ekonomi Konseyi olarak dilekçe yazdıkların belirten VATBO başkanı Feridun Irak, 7 aydır kendilerine cevap verilmediğini söyledi.

 

128 Öğretmen Lojmanı Törenle Hizmet Açıldı
Van kalecik konutlarında Vehbi Koç Vakfı tarafından yaptırılan \"Ford Otosan Öğretmen lojmanları\" törenle hizmete açıldı.

 

Allah Korudu
Geçtiğimiz hafta 2 günde 2 kere yanan eski tekel binası tehlike saçmaya devam ediyor. Van`da dün çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle binanın çatısında bulunan saclar yolun ortasına düşerek olası bir tehlikeye davetiye çıkardı.

 

BÖLGE GAZETESİ: Akıl Almaz Cinayet...
Van`ın Özalp ilçesinde bir cami imamı, kayınbabası, kayınbiraderi ile eşinin dayısı tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

 

Koç Vakfı`dan Van`a Öğretmen Lojmanı
Van`da yaşanan depremlerin ardından Vehbi Koç Vakfı tarafından yapılan `Ford Otosan öğretmen lojmanları` törenle hizmete açıldı.

 

GAZETEVAN: Van`da Yıkım ve Enkaz Kaldırma Çalışmaları
Meydana gelen depremler sonrasında ağır hasarlı olarak belirlenen 28 bin 532 konutun yüzde 20`sine yakını yıkılarak, enkazları kaldırıldı.

 

Yüzde 20`si yıkıldı!
Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ve yıkılmasına karar verilen binaların şuana kadar yaklaşık yüzde 20`sinin yıkıldığı öğrenildi.

 

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras`tan Tepki
AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, TOKİ Konutları ile ilgili son günlerde bazı kesimlerce dile getirilen tartışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.

 

PRESTİJ HABER: Sokak Lambaları Yanmıyor!
Van`ın merkez ve birçok mahallesinde sokak lambalarının yanmaması büyük tepkilere neden oluyor. Çarşı içinde bile birçok noktada sokak lambalarının yanmadığı Van`da mahallelerde ise karanlıktan göz gözü görmüyor. Sokak lambalarının olmasına rağmen yanmamasına anlam verilemezken, kış ayı gelirken VEDAŞ`ın konuya duyarsızlığı ise tepkilere sebebiyet veriyor.

 

Vanlı İş Adamları İş Gezisini Sürdürüyor
Vanlı iş adamları, orta Avrupa`daki bazı ülkelerdeki iş potansiyelini incelemek ve o ülkelerin işadamları ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere düzenlendiği gezi kapsamında Türkiye`nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Çek Cumhuriyeti Türkiye Ticaret Odasını ziyaret ettiler.

 

VAN HAVADİS: İdam Geri Geliyor
Bir dizi temaslarda bulunmak ve İtalya-Türkiye Forumu`na katılmak üzere Roma`da bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan`ın idamı gündeme getirmesiyle ilgili, \"Sayın Başbakan o açıklamayı, Norveç`te onlarca kişiyi katleden Anders Behring Breivik`i kastederek söyledi\" dedi.

 

Alpaslan`dan Esnafı Sevindirecek Haber
Esnaf ve Sanatkârlar Odası (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, Vergi borçlarının ertelenmesi kararı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)`den onaylandığını söyledi. (Sedat Karatay - İLKHA)