BİNGÖL-Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi olan BİNSADER ve Bingöl Okuma Salonları, erkek öğrenciler için Veysel Belgin Gençlik Merkezinde, kız öğrenciler için ise Belediye Kültür Merkezinde iki ayrı seminer düzenledi.

 

Dr. Emine Mestan ve Dr. Kasım İlker İtal`ın konuşmacı olarak katıldığı `Zararlı Alışkanlıklardan Korunma` konulu seminerlere bin civarında öğrenci katılırken, Seminerde doktorlar, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunma yollarını anlattı, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

 

BİNSADER Başkanı Sinan Abit, yaptığı açıklamada, kötü alışkanlıkların başlama yaşının 10 ile 15 arası olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden hedef kitlelerini 10-15 yaş arası kız ve erkek öğrenciler olarak belirlediklerini kaydetti.

 

Abit, \"Dernek olarak daha farklı projelerimiz de oldu. Önümüzdeki günlerde de programlarımız olacak. Gönüllü doktorlarımızla birlikte Bingöl Okuma Salonları`nda okuyan öğrencilerimiz için ağız ve göz sağlığı taraması yapmayı planlıyoruz.\" Şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)