VAN- Eski Tekel binası tehlike saçmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 2 gün içersinde 2 defa yangının çıktığı Tekel binasının çatı katı yangınlar nedeniyle büyük zarar gördü. Çatıda bulunan saçların bağlantı aparatlarının yangında çürümesi nedeniyle şiddetli rüzgarlarda savrularak sokaklara düşüyor.

 

Bugün sabah vakitlerinde etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle çatıda bulunan sacların yolun ortasına düşmesi vatandaşları tedirgin etti. Olayda şans eseri yoldan kimsenin geçmemesi olası bir can kaybını önlerken esnaf, duruma tepki gösterdi.

 

Daha önce Eski Tekel binasının tehlike arz etmesi nedeniyle defalarca yetkilere seslendiklerini söyleyen esnaf Yavuz İddiğ, \" Daha önce burası 4-5 kere yandı. Bugün de çıkan rüzgar nedeniyle saclar işyerimizin önüne kadar geldi. Daha sonra sacları kaldırdık. Allah muhafaza, sacların düştüğü sırada buradan bir vatandaş geçseydi ne olacaktı? Peki, bunun hesabı kimden sorulacaktı. Ne belediye ne valilik bu işe bir el atmıyor. Yoksa sorun kalmayacak. Burası, tinercilerin, fuhuşun, pisliğin yuvası olmuş. Burası hem şehrin görünümü açısından hem de esnafımız açısında çok pis bir görüntü arz ediyor\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)