ŞIRNAK - Şırnak`ta sosyal kültür ve eğitim alanlarındaki faaliyetleri ile bilinen Nuh Eğitim Der 9 Kasım 2012 Cuma günü akşam saatlerinde Şırnak merkez Geylani Camii arkasında bulunan Mehmet Emin Acar Kız Kuran Kursu`na düzenlenen molotoflu ve taşlı bir saldırıya sert tepki gösterdi.
 
Nuh Eğitim Der tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, İnsanların manevi değerlerinin yükseltilmesi ve bağlı bulundukları İslam dininin daha iyi öğrenilmesi ve öğretilmesi için çaba sarf eden Kuran Kurslarının, hiçbir siyaseti gözetmeksizin Allah`ın Rızası için kurulmuş kururumlar olduğu ifade edildi. Kur`an kurslarının amacının Allah`a kulluk vazifesinin gerçekleştirilmesi için çocukların eğitilmesi olduğunun vurgulandığı açıklamada "Nasıl ki Rabbimiz, insanların dinlerini öğrenmesi için tebliğci olarak Peygamberler yolladıysa, bugün kuran eğitimi veren kurumlarda bu amaç doğrultusunda çalışmaktadır. Bu kurumlara sahip çıkmak, müslümanım diyen herkesin görevi ve sorumluluğundadır. Kuran Kursları, Topluma iyi ve faydalı bireylerin yetiştirilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedir." denildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hepinizin malumu olduğu gibi, ŞırnaK merkez Geylani Camii arkasında bulunan Mehmet Emin Acar Kız Kuran Kursu`da talihsiz bir olaya tanıklık etti. Cuma gecesi yaşanan gerginlikte, Mehmet Emin Acar Kız Kuran Kursu`nun taşlanmasıyla camları kırıldı, atılan molofotla zarar verildi. Kuran Kursu öğrencilerinin hafta sonu izinlerinden dolayı kimsenin yaralanmamış olması sevindirmiştir.

Ancak kirli bir savaşın arasında kalan mazlum ve mustazaf halkımıza, kutsal ve mukaddesatımıza karşı yapılan bu ve bunun benzeri tüm saldırıları kimden gelirse gelsin kınıyor, bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunuyoruz.

Bu olayın sorumlularının bir an önce yakalanarak cezalandırmasını talep ediyor, Kuran Kursu hocalarımıza ve öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."
(Delil Oğurlu-İLKHA)