VAN - Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında yayaların herhangi bir alt ya da üstgeçidin olmaması nedeniyle karşıdan karşıya geçerken büyük tehlikeler yaşaması ajansımıza yansımıştı. Konu ile ilgili haberimizi okuyan Van Ekonomi Konseyi üyelerinden Van Ticaret Borsası (VATBO) başkanı Feridun Irak, ajansımızı arayarak konu ile ilgili daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü`ne ve Van`daki 4 Milletvekiline, Van Ekonomi Konseyi olarak dilekçe yazdıklarını söyledi.
 
Van Ekonomi Konseyi`nin dönem başkanı olduğu sıralarda, 03. 04. 2012 tarihinde dilekçeyi yazdıklarını belirten Irak, "Karayolları Bölge Müdürlüğüne ve Van`ın 4 milletvekiline aynı anda dilekçe yazdık. Dilekçemizde; her gün binlerce insanın giriş çıkışı nedeniyle bir yoğunluğun yaşandığını ve bu yoğunluğun dolayısıyla Van Edremit karayolu üzerindeki kavşağa yansıdığını belirtmiştik. Özellikle hastaneye gidiş esnasında minibüs veya halk otobüsü gibi toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların araçlardan indikten sonra karşıdan karşıya geçmeleri esnasında büyük riskler yaşandığı dilekçemizde belirtmemize rağmen konu ile ilgili herhangi bir yetkili bize dönmedi" dedi.
 
Olası kazaların önlenmesi için dilekçelerinde altyapının yapılması önerisinde bulunduklarını söyleyen Irak, "Dilekçede, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan kavşakta, yaya trafiğinin güvenli bir şekilde sağlanması için içinde işyerlerinin de bulunduğu yaya altgeçidi yapılmasını da rica etmiştik." şeklinde konuştu.
(Fırat Arslan - İLKHA)