DİYARBAKIR- Hac farizasını yerine getirmek için Diyarbakır`dan kutsal topraklara giden hacılar, yaşadıkları sevincin yanında buruk bir şekilde memleketlerine geldiler. Gelen hac kafilesinde Hacı Abdulhalim Yavuzkılıç kalp krizi sonucu hayatını sevdiği Kutsal topraklarda kaybetmişti. 40 kişilik kafilede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Abdulhalim Yavuzkılıç`ın evine taziye ziyaretine giden hacılar, Yavuzkılıç`ın ailesine başsağlığında bulundular.
 
Vefat eden Abdulhalim Yavuzkılıç`ın eşi Ayhan Yavuzkılıç eşini anlatırken gözyaşlarını tutamayarak, "Eşim kutsal topraklara gitmeden önce çok sevinçliydi. Ne zaman Mekke`den ve Medine`den bahsedilse ağlardı. Hacca gideceğine inanmıyordu. Onunla olduğum beraberlik süresince hiç kalbimi kırmadı. Eşim hayatı boyunca fakirlere babalık yapardı. Çok yardımseverdi. Hepimiz ondan razıydık. Allah`ta ondan razı olsun" dedi.
 
Hayatını kaybeden Yavuzkılıç`ın ailesine hitaben Kürtçe kısa bir konuşma yapan Muzaffer Karavil Hoca, "Biz Hacı Abdulhalim ağabeyle beraber kutsal topraklara gittik. Abdulhalim ağabey geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bizlerde elbet bir gün öleceğiz. Acaba bizlerde Hacı Abdulhalim ağabey gibi kutsal topraklarda güzel bir şekilde ruhumuzu Rahman`a teslim edecek miyiz? Biz buna şahit olduk ki Allah onu daha çok seviyordu ki ona böyle güzel bir ölümü nasip etti" şeklinde konuştu.
 
Yolculuk esnasında yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlatan Karavil, Suriye`deki iç savaş nedeniyle Irak üzerinden kutsal topraklara gittiklerini belirterek, "Gidilen şirketlerin eksik evrakları ve Irak hükümetinin çeşitli engellemeleri ile 10 gün Irak`ta bekledik. Gelirken ise 5 gün Irak`ta bekletildik. Gerçekten meşaketli bir yolculuk oldu" dedi.
 
Kutsal topraklarda yaşanan duyguların tarif edilemez olduğunu söyleyen Karavil, "Bu duygular anlatılmaz ancak yaşanır. İslam`ın dünyaya yayıldığı mekanlara gittik. Farz olan haccımızı yerine getirdik" şeklinde konuştu.
(Osman İçli / Emrullah Araz - İLKHA)