BATMAN-Batman`da 19 okul müdürünün Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından araştırıldığı ve okuldaki öğretmenlerden bilgi alan müfettişlerin, `Okul müdürünüzün KCK/PKK bağlantısı var mı?` sorusu yönelttiği iddialarının yerel bir gazetede yer alması üzerine Eğitim Bir Sen Batman Şubesinden yazılı açıklama yapıldı.

Eğitim Bir Sen Batman Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan şube başkanı M.Şafi Özperk, "Yerel bir gazetemizin yaptığı haber üzerine bilgi sahibi olduğumuz, Bakanlık müfettişlerince yürütülen inceleme kabul edilemez. Yapılan haber gerçekse vahim bir durum söz konusudur. Eğitim ortamını tedirgin eden bu uygulama, eski fişleme dönemlerini andıran bir uygulama. Aralarında üyelerimizin de bulunduğu öğretmen arkadaşlarla ilgili yürütülen inceleme Hiç bir hukuki dayanağı olmadığını düşündüğümüz bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


Öğretmenlerin Milli Eğitim Müdürlüğü`ne çağrılıp okul yöneticileri hakkında sorular sorulmasının kabul edilemeyeceğini belirten Özperk, "Darbe dönemlerini ve 28 Şubat uygulamalarını çağrıştıran uygulamanın hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirtmek isteriz. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu başkanlığının baypas edildiği bu uygulama ayrıca düşündürücüdür" şeklinde tepki gösterdi. (Veysi Demir-İLKHA)