PKK`li tutuklu ve hükümlünün katıldığı ve 60. günü geride bırakan açlık grevlerinde kritik evreye girilirken hükümet cephesinden eyleme dair bir açıklama daha geldi. Devlet Bakanı Bülent Arınç düzenlediği basın toplantısında açlık grevindekilere eylemi bitirme çağrısı yaptı.

Arınç: `Biz 75 milyon insanın sağlıklı hayata devam ediyor olmasını istiyoruz. açlık grevinden vazgeçmek yerine tekarar başlamaları bizi üzmüştür. Sayın Selahattin Demirtaş da bizi bunu konuda anlayışla karşıladılar. Biz neler yapabileceğimizi yine bakanlar kurulunda izah ettik. Ama 60. günden sonra greve devam etmek isteyenlerin hayati tehlikelere devam etmektedir. umarım ki bugün grevi bitirirler.

BDP`nin meclis çalışmalarını boykot etme kararını da yorumlayan Arınç " Seçilmiş vekillerin parlemanto çalışmalarını boykot etmesi anlaşılır değil." dedi.

"Kendi düşünceleridir. Seçilmiş vekillerin parlemanto çalışmalarını boykot etmesi anlaşılır değil. Onlar da bunun geçici bir karar olduğunu söylüyorlar. Bu durum parlemanto çalışmalarını aksatmaz. Çünkü BDP`nin komisyonlarda bir ya da en fazla iki üyesi bulunuyor."