BATMAN - Batman`ın Hasankeyf ilçesi Irmak (Kefır`elbê) Köyü`nde yaşayan ve 117 yıllık hayatı boyunca elinden Kur`anı Kerim`i dilinden zikri düşürmeyen Fatım Nine Hakk`ın rahmetine kavuştu.
208`i aşkın çocuk ve toruna sahip olan Fatım Nine, dün ikindi namazından sonra Irmak Köyü`ndeki evinde vefat etti. Saat 22.00`de Irmak köyü çıkışındaki mezarlığa çocukları, torunları ve sevenlerinin duaları eşliğinde defin edildi.
 
Fatım Nine yanına gelen her ziyaretçisine Allah`ın dinini anlatır, güzel tavsiyelerde bulunur ve Ümmet-i Muhammed`in selameti için çokça dua ederdi.
 
24 Haziran 2010 tarihinde İLKHA olarak kendisine yaptığımız ziyarette Kürtçe olarak şu sözleri söylemişti: "İnsanlara şeref veren İslam dininden uzaklaşmak en büyük cehalettir. İnsanlar Kur`an`a yönelmeden iflah olamazlar."
 
"İnsanlar hayat reçetesi ve kılavuzu olan Kuran`ı Kerim`i okuması ve anlaması gerekir ki, insanlar arasındaki bu kavga ve husumet bitsin. Vaktimi ibadetle geçirdiğim için çok huzurlu ve mutluyum. Allah`ın emirlerine uymak ve ibadet etmekten daha güzel bir şey yoktur. Herkesin bunu yaşamasını ve bu lezzeti almasını isterim.
 
Fatım Nine o ziyaretimizde ayrıca sağlığı yerinde olan herkesin sağlıklıyken bunu değerlendirip Kur`an okumalarını ve vakitlerini ibadetle geçirmelerinin üzerinde önemle durmuş, insanın vaktini Allah`la geçirmesinden daha güzel ve şerefli bir şey olmadığını söylemişti.
Bizde İLKHA olarak kendisini rahmetle anıyor. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. (M. Sait Çelik - İLKHA)