Adalet ve Kalkınma Partisi, 9 yıllık iktidarı döneminde domuz etini diğer helal etlerle bir tuttu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yayınladığı Türk Gıda Kodeksi Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği`yle domuz etini helal etlerle aynı gösterdi. Ziraat Bankası ise domuz besleyenlere kredi desteği sağlıyor.

Dindar insanların oyunu alarak iktidara gelen AKP, İslam dinince yasaklanan domuz etini, helal gıdalarla bir tutarak, Türk gıda kodeksinin içine aldı. AKP hükümeti döneminde Ziraat Bankası da domuz yetiştiriciliğini desteklenecek ticari işletmeler arasında gösterdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 7 Temmuz 2006 tarihinde Resmi Gazete`de yayınladığı bir tebliğle domuz etini Türk gıda kodeksine dahil etti. Türk Gıda Kodeksi Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği`nde, domuz da diğer eti helal hayvanlarla bir zikredilerek kasaplık hayvanlara dahil edildi. Tebliğin 4. maddesinin Ç bendinde "Diğer kasaplık hayvanlar: Domuz, yaban domuzu, at ve tavşan" ifadesi yer alıyor. Tarım Bakanlığı bu tebliğle domuz etini tüketilebilecek gıdalar arasına aldı.

Ziraat Bankası ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın hazırladığı `Hayvancılık İşletmelerinin Kuruluş, Çalışma, Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik` çerçevesinde, domuz besiciliğini destekleme kapsamındaki ticari işletmelerin içine aldı. Bankanın yayınladığı 6943 No`lu genelge ile 2`den fazla domuz belenen çiftlikleri ticari işletme kapsamına aldı. Bu uygulama ile ile 2`den fazla domuz besleyenler Ziraat Bankası`ndan işletme ve yatırım kredisi alabiliyor. Sığır için ise bu sayının 4`ten fazla olmasının istenmesi dikkat çekiyor.

Türkiye`de yılda 3 bin ton domuz eti 3 bin ton civarında domuz yağı tüketiliyor. Türkiye`de 80 dolayında domuz çiftliği olduğu biliniyor.

Milli Gazete