VAN - Karayolları tarafından yaptırılan İkinisan (Kedili) Köprülü Kavşağı inşaatı son aşamaya geldi. Sıcak asfalt dökülecek düzeye gelen kavşakta incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisi Bedrettin Gökçenay`dan bilgi aldı. Karaloğlu, burada yaptığı incelemelerinin ardından yapılan çalışmalar ve önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan yeni köprülü kavşaklarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

İkinisan Kavşağı inşaatının 6 Mayıs`ta son aşamasına geldiğini söyleyen Karaloğlu, \"Daha önce yan yollar açılmıştı. Şimdi de Tünelin iç kısmındaki imalatın kısmı devam ediyor. İçeride oluşacak suların drenajı ile ilgili ciddi bir çalışma var. Daha sonra asfalt çalışması yapılacak. Asfaltın dökülmesi de hava durumuna bağlı, eğer hava izin verirse Aralık 2`nci haftasında bu kavşağı trafiğe açmış olacağız. İşin büyük çoğunluğu yüzde 90`nın üzerinde tamamlanmış durumda. Bu kavşağa başladığımızda kentte `Acaba bu kavşak bu yıl deprem dolayısıyla kentte oluşacak trafik yoğunluğu dolayısıyla işimizi sıkıntıya sokacak mı?` endişesi vardı. Biz hem Karayolları 11. Bölge Müdürlüğümüzle hem de müteahhit firmanın yetkilileriyle yaptığımız çalışmalarda şuna dikkat ettik. `bu aksta, bu güzergahta hiçbir zaman 2x2 trafiğe kapanmadı. Sürekli olarak 2x2 bu yol trafiğe açık kaldı. Yan yollar üzerinden fore kazıklar çakıldı, trafik ortadan aktı. Daha sonra fore kazıklar tamamlanıp kiriş başlıklar atıldıktan sonra yan yollar tamamlandı. Bu sefer trafik yan yollara açıldı. Tünelin içine girildi. Böylelikle hiçbir zaman biz trafiği kesintiye uğratmadan ve bu inşaat yoğunluğunda da buradaki güzergah üzerindeki trafiğe de engel olmadan bu inşaat tamamlanma aşamasına geldi\" dedi.

 

\"Havalar İyi Giderse Aralık Ayının İkinci Haftasında Trafiğe Açılacak\"
Aralık ayının ilk yarısında yolu trafiğe açmayı hedeflediklerini belirten Karaloğlu, \"98 metre tünel kısmı uzunluğu var. Ama tünelin yaklaşım tünelleri ve rampalarıyla beraber yaklaşık 650 metrelik büyük bir iş. Karayolları başta olmak üzere müteahhit firma yetkilileri ve çalışanları kutluyorum. Güzel bir iş oldu. İnşallah bu kavşak açıldığında bu İkinisan Caddesi üzerindeki trafikte son derece rahatlamış olacak. Çevre yolu çalışması da diğer taraftan devam ediyor. İpekyolu üzerinde çok yoğun bir trafik var. Biz yoğun trafiği çevre yolunu bitirip çevre yoluna aktarmak istiyoruz. İpekyolu`nu da şehir içi yol statüsünde şehrin ana aksı olarak geliştirmek istiyoruz. Nüfusun bir kısmı yeni konutlarla beraber Edremit`e taşınacak. Bu yolun yükü biraz daha artacak. Onun için bu yollar üzerine yapılan kavşaklar, şehrin geleceği açısından son derece önemli\" ifadelerine yer verdi.

 

\"Yeni Kavşaklar Yapma Çalışmaları Devam Ediyor\"
\"İpekyolu aksı üzerinde, Karayolları ve Özalp yolu üzerinde yeni kavşak yapma çalışmaları var\" diyen Karaloğlu sözlerine şu şekilde son verdi: \"Onların da proje çalışmaları tamamlandı. İnşallah onlar da fırsat buldukça karayollarımız tarafından yapılmaya devam edecek. 2 yıl önce Emniyet Müdürlüğü önündeki Kale Kavşağı, yine Karayollarımız tarafından inşa edilmişti, şimdi de İkinisan Kavşağı bu çalışmalar devam edecek. Diğer taraftan Edremit, Erciş Özalp ve Hakkari istikametlerinde de yine sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu yapılan çalışmalarla şehrimizin hem altyapısı güçleniyor. Hem de görünümü modern bir şehre yakışıyor hale geliyor.\" (Fırat Arslan - İLKHA)