ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der son çatışmalar neticesinde göç eden ve Viranşehir`e yerleşen Suriyeli ailelere yardımlarını aralıksız sürdürüyor.
 
İlçede bulunan fakir ailelerde her ay düzenli yardımda bulunan dernek son günlerde Suriyeli ailelere yardımlarını kaydırdı.
 
İki gün önce gıda, giyim, yatak battaniye halı mutfak malzemeleri vb. birçok kalem yardım dağıtımında bulunan dernek, son olarak Suriyeli ailelere kırmızı et, ayakkabı, çocuk giyimi ve gıda yardımında bulundu.
 
Yardımlarla ilgili bilgi veren yardım komisyonu başkanı İbrahim Halil Dolaş; "Suriyeli kardeşlerimizin hali içler acısı. Canlarından başka her şeylerini kaybetmiş durumdalar. Hemen hemen her ailenin bir yakını ya katledilmiş veya kayıp. Aileler ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Dillerrinde zalimlere beddua eksik olmazken bir yandan da hayat mücadelesi veriyorlar. Biz Suriyeli kardeşlerimize imkânlarımız ölçüsünde yardımda bulunuyoruz ve bu yardımları arttırarak sürdüreceğiz. Onların sıkıntılarına çare olmak ve hayır dualarını kazanmak bizlere en büyük mutluluktur." dedi.
 
İbrahim Halil Dolaş, "Mültecilerin, giyim, gıda, nakdi ve bütün yaşamsal malzemelere ihtiyacı olduğu gibi acilen boş evlere de ihtiyaçları vardır. Şuanda sadece kışla mahallesinde 6 Suriyeli aile, yüz metre karelik bir dairede toplu olarak ikamet etmekte ve adım atılacak yer bulunmamaktadır. Ailelerin barınma sıkıntılarını gidermek için çalışmalarımız sürüyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan imkânlarını seferber etmelerini bekliyoruz. Bizim bilmediğimiz ve bize başvuruda bulunmayan mağdur daha birçok ailenin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu zulme sebep olan başta zalim Esat yönetimini ve Müslüman kanı üzerinden hesaplar yapan emperyalist devletleri telin ediyor ve Müslümanları vahdete davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.
 
Cami-Der`in yardımları, Suriyeli aileler tarafından sevinçle karşılanırken yardımların süreceği dernek yetkilileri tarafından ifade edildi.
(Sabri Acet - İLKHA)