İZMİR - Yaklaşık üç ay önce İzmir belediyesi Kahramanlar Tren Hattında altgeçit çalışmaları başlattı. Aylardır süren ve ne zaman biteceği bilinmeyen çalışmalar neticesinde şehrin merkezi olan mahalle, çamur deryasına dönüşürken esnaf ve mahalle sakinleri CHP`li İzmir belediyesine isyan etti.

 

Etrafın inşaat alanına dönüşmesinden dolayı çoğu dükkan kepenk kapatırken, diğer esnaf ise zararlarının büyük olduğunu vurguladı. Yaklaşık 20 bin TL zararı olduğunu ve ismini vermek istemediğini söyleyen bir esnaf şu çarpıcı ifadelerde bulundu: \"İsmimi vermek istemiyorum çünkü korkuyorum, tehdit aldım. Bu çalışmaları İzmir belediyesi yapıyor, doğrusu çalışmalar başlamadan önce gelip mahalle sakinlerini ve esnafı bilgilendirmeleri gerekiyordu, ancak böyle olmadı. Bir baktık ki, iş makineleri gelmiş ve her yeri kazıyorlar. Gerçekten çok mağdur olduk ve bu işin nereye gideceğini de bilmiyoruz.

 

\"Belediyeye Verdiğim Dilekçe Mühendiste Çıktı\"
Çevrede olumsuzlukların ve zararlarımızın en aza indirgenmesi için her şeye rağmen mühendisle konuşmaya çalıştım, fakat mühendisin alaylı, hakaretvari tavrıyla karşılaştım. Mesela etrafa tel örgü çektiler, dış tarafa da dikenli tel koydular. Mühendise bu dikenli telleri iç tarafa almasını güzel bir şekilde söyledim, eğer amaç kimsenin girmemesi ise içeri giren kişi çıkarken tellere takılır yani caydırıcılığı yine olur. Fakat yine alaylı bir cevap aldım. Bunun üzerine bir dilekçe yazıp belediyeye verdim. Fakat ertesi gün karşılaştığım olay beni şok etti, mühendis belediyeye verdiğim dilekçeyle yanıma geldi ve bana `bir de gidip bizi şikayet etmişsin, ne yapabilirsin ki` dedi. Bu beni gerçekten şok etti, ben bir vatandaş olarak belediyeye dilekçe yazdım ama dilekçem dikkate alınmadığı gibi başka ellere geçti. Bu nasıl bir tezgahtır böyle?

 

\"Her Geçen Gün İflasa Gidiyoruz\"
Çoğu esnaf arkadaşlarımız kepenk kapattı, biz de her geçen gün iflasa doğru gidiyoruz. Bu işin sorumlusu başta İzmir belediyesi ve en az onun kadar Konak belediyesi. Zira İzmir belediyesi Konak İlçe sınırlarında bir iş yapıyor, eğer yanlış bir iş varsa ilçe belediyesi buna itiraz etmelidir, hesabını sormalıdır. Bu iş aylardır sürüyor ve ne zaman biteceği de belli değil, bir an önce mahallemizin ve esnafımızın mağduriyeti giderilmelidir.\"

 

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş ise \"Mahallemiz toz, toprak oldu, her yer çamur içinde. Bir an önce bu işi bitirsinler\" dedi. Yine mahallede bulunan bir çay ocağı sahibi de, mağduriyetlerinin büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: \"Daha önce 300-400 çay satarken şu anda ancak 100 adet satabiliyorum. Karşı tarafımızda Pazar yeri var, fakat orası da çalışma alanında kaldığı için tezgah kuramıyorlar. Dolmuş durağı vardı oda kalktı, esnafların çoğu kepenk kapattı ne yapacağımızı şaşırdık.\"

 

Mağdur esnaf son olarak Belediyenin mağduriyetlerini gidermesi gerektiğini söyleyerek \"Kira, elektrik, su derken şimdi de işlerimiz düştü, en azından bize bu anlamda yardımcı olunmalıdır\" dedi. (Yunus Şani - İLKHA)