BATMAN - Gün geçtikçe artan ahlaki çöküntüyle beraber şimdi de şehir merkezlerinde artan tekel bayileri halkın huzurunu kaçırıyor.
 
Batman`ın birçok yerinde akşamları açık alanlarda içki sofraları kuruluyor. Bu yüzden vatandaşların dışarı çıkmaya çekindikleri oluyor. Akşamları Batı Raman Bulvarı, Milli Egemenlik Bulvarı gibi yerler, içki, uyuşturucu ve benzeri kötülüklere mekân oluyor. Halkın gözü önünde bu kötülüklerin işlenmesi çocukları ve aileleri tedirgin ediyor.
 
Son alarak Milli Egemenlik Bulvarı üzerinde halkın çarşıya gidiş geliş güzergâhlarından biri olarak da kullanılan yol üzerinde gün ortasında içki içen şahısların görülmesi halkın tepkisine neden oldu.
 
Polis ihbar 155`i arayıp daha sonra ajansımıza haber veren F.Ç bu durumdan yakınarak tepki gösterdi. F.Ç, "Daha önceden de çokça şahit olduğum yol üzerinde içki ve uyuşturucu kullanma vakalarından sonra birkaç sefer gün ortasında da bu duruma şahit olmam artık sabrımı taşırdı. Hemen polis ihbar 155`i aradım. Biraz da kızgın bir şekilde durumu bildirdim. Kardeşim çocuklarımızla buradan geçemez olduk. Resmen açık hava meyhanesine dönüşmüş durumda. Hemen müdahale edeceklerini söylediler. 4 dakika sonra polis beni aradı ve `İhbarınız üzerine kameralardan baktık. Bir şey görünmüyor` dedi. Tekrar tarif ettim. Müdahale edeceğiz" dedi ancak bir şey yapılmadı" şeklinde tepki gösterdi.
 
Olay mahalline gittiğimizde yaklaşık bir saat geçmesine rağmen polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığını ve dört beş şahsın gün ortası açık alanda içki içmeye devam ettiğine şahit olduk.
(Mehmet Sait Çelik - İLKHA)