MERSİN - Tarsus`ta uzun yıllardır üst üste konulmuş, 3-4 varil ile minare özelliği kazandırılan Akşemsettin Mahallesi Şanlı Camii, cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin girişimi ile minaresine kavuşuyor.

 

Akşemsettin Mahallesi Şanlı Camii minaresinin temeli, Tarsus İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba ve cami cemaatinin katılımıyla atıldı.

 

Hayırsever vatandaşların katkıları ile yaptırılan cami minaresinin temel atma çalışmasını inceleyen Tarsus İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Tarsus`ta minaresiz cami kalmayacağını söyleyerek, \"Tarsus`ta minaresiz cami sayımız çok az. Bir kaç tane bulunuyor. Bugün de Şanlı Camii`nin minaresinin temelini attık. Camilerimiz ibadet mekanlarıdır. Minarelerimizde semboldür. Her camide namaza çağrı olan ezanın okunduğu minarelerin olması gerekiyor. Bundan böyle sizin mahallenizde de ezanlar en yüksekten duyulacak. Minarelerimizin mimari özelliğe sahip olmasını arzu ediyoruz. Bugün temelini attığımız minarede 28 metre yüksekliğinde ve mimari özelliğe uygun olarak yapılacak\" dedi.

 

Minare temelinin ilk harcı atıldıktan sonra ilçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, hayırsever vatandaşların inşaata yardım etmeleri için davette bulunurken, Şanlı Camiinin uzun zamandır ibadete açık olmasına rağmen minaresinin olmadığını ifade eden Camii cemaati, Minare temelinin atılmasıyla çok büyük mutluluk yaşadıklarını söylediler. (A. Hakim Kurt - İLKHA)