VAN - Geçen sene yaşanan depremlerde ağır hasar alan ve yıktırılan eski Milli Piyango Anadolu Lisesi mezunları okullarının tekrar yapılmasını istedi.

 

\"Mesut Özata Anadolu Lisesi Sahipsiz ve Yersiz Bırakıldı\"
İlk ismiyle Vangölü Anadolu olan ve Van`ın ilk Anadolu Lisesi olma özelliğine sahip olan okulun yaşanan depremlerde yıktırıldığı hatırlatılan açıklamada \"Bilindiği gibi; bizlerin de mezun olduğu şehrin en başarılı devlet okullarından biri olan Milli Piyango Anadolu Lisesi`nin ismi değiştirilerek Mesut Özata Anadolu Lisesi olmuştu. Ancak bünyesinde 550 öğrencisi, 45 öğretmen ve yönetici, 5 çalışanı olan okul, Milli Eğitim Bakanlığının Van ilinde yeniden okul inşaatı programına alınmamış. Bununla birlikte okulun yeri de Van Ticaret Lisesi`ne verilmiştir. İşin en ilginç ve acı yanı ise Van`da iki tane öğretmen evi olmasına rağmen Ticaret Lisesi`nin asıl yerine yeni bir Öğretmen Evi yapılıyor olmasıdır. Bu nedenle Mesut Özata Anadolu Lisesi öğrencisiyle, öğretmeniyle, çalışanlarıyla sahipsiz ve yersiz bırakılmıştır\" ifadelerine ver verildi.

 

\"Okulumuzun Tekrar Yapılmasını İstiyoruz\"
Depremin üzerinden geçen bir yılda çok sayıda okul yaptırıldığı hatırlatılan açıklamada \"Yaşadığımız yıkıcı iki büyük depremin üzerinden geçen bir yılda birçok okulda yapılan inşa, güçlendirme ve tamirat işlemleri bitirilmişken ne yazık ki okulumuz inşaat programına dahi alınmamıştır. Bu konuda gerekli çalışmaların bir an evvel yapılması ve kardeşlerimizin kendi okullarında eğitimlerine devam edebilmeleri için Sayın Milli Eğitim Bakanımızın konu hakkında gerekli işlemleri başlatmasını istiyoruz.\" denildi. (Sedat Karatay - İLKHA)