Van`da meydana gelen ve 20`den fazla kişiye mezar olan Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki 5 katlı Sefa Apartmanı`nın sahibi ve müteahidi Nezir Baş İstanbul`da polise teslim oldu.

Yaklaşık 1 yıldır firarda olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Nezir Baş, Van Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurarak teslim olmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine savcılık Van`dan iki polisi görevlendirerek Baş`ın İstanbul`da ikamet ettiği adrese gönderdi. Görevli polis memurları tarafından alınarak Van`a getirilen Baş, savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Mahkemenin tutuklama kararı verdiği Nezir Baş, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine gönderildi. Baş, `birden çok kişinin ölümüne taksirle sebebiyet vermek` suçundan yargılanacak.

Van`da 9 Kasım 2011`de meydana gelen depremde yıkılan, DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir`in aralarında bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli`nin sahibi Tevfik Bayram da, 4 ay önce jandarma tarafından yapılan yol kontrolü sırasında Antalya`da yakalanmış ve Van`da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.