DİYARBAKIR-Diyarbakır merkez Yenişehir ilcesine bağlı Şehitlik semtinde ardı arkası kesilmeyen hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlar, hırsızların yakalanmamasına tepki göstererek, yetkililerin bu konuda yeterince duyarlı olmadığını ifade ettiler.

 

Devlet Bu Sorunu Çözsün

Hırsızlık olaylarının gün geçtikçe artığını dile getiren, İzzetin Durgun daha sonra şöyle devam etti \"Hırsızlık olayları genelde Perşembe günü oluyor insanlar mezarlığa giderken bayanların sırtlarındaki çantalarını ve cep telefonlarını çalıyorlar zanlı hiçbir şey olmamış gibi tekrar geri geliyor\" dedi.

 

Hırsızlar Toplumun Duyarsızlığından Cesaret Alıyor
Diyarbakır da esnaf olan Ramazan Esmer, Hırsızlık olaylarının baş göstermesinin sorumluluğunu, halkın duyarsızlığına bağlayarak şöyle dedi: \"İğneyi ilk önce kendimize çuvaldızı ise başkasına batıralım. Toplum olarak suçu ilk önce kendimizde aramalıyız. Hırsızlık sorunu sadece şehitlik semtinde değil, Diyarbakır genelinde bir sorundur. Benim cebime girip çocuğumun üç beş kuruşunu alan hırsızı ve kapkaççıyı çevremdeki insanlar görüyor ama ne yazık ki toplum olarak duyarsız olduğumuz için kimse hırsızlara müdahale etmiyor. Hırsızlar toplumun duyarsızlığından dolayı cesaret alarak bu çirkin işlerini devam ettiriyorlar \" dedi. (Yakup Moğulgani-İLKHA)